Fujifilm討論區(16)後悔放35 1.4痛哭揮手區

1001 回覆
20 Like 1 Dislike
有少少想j samyang 12mm f2 有無巴打放2手?

呢枝好少會有2手
有Samyung 12mm既巴打
想問你地既setting係點,除左要較去m 之外,其他setting係點,唔知點解無show焦距

手動鏡 機唔會有焦距睇
自從賣左支1024買左支23.4之後,發現支23.4先係最適合自己

而極身用開35.4, 就應該唔會再用。

想放,但又見到依個post名

而且又驚好似放10-24時平左咁多做星際佬

有無連登巴打平平地想要左佢 (利申:唔知咩價)
有Samyung 12mm既巴打
想問你地既setting係點,除左要較去m 之外,其他setting係點,唔知點解無show焦距

手動鏡 機唔會有焦距睇

支鏡無電子接點,鏡身同機身唔會有communication

如果想check 中唔中焦,一係按一下機背的dial,
LCD會放大你原先方格內的範圍,然後你再扭下個對焦環,
較到你覺得清晰的時候就影得,要時間習慣。

不過影得風景,通常影完頭一張之後,好少要大幅度再扭對焦環
要留意嘅係,有用家有時會唔小心揩到個環,
同埋支鏡的無限遠唔係太準確
影遠景未必要扭到最盡
唔好意思新手問一問,如果想影人加景,做下淺景深,同埋行山露營影下風景咁邊枝鏡會好啲?諗住出X-T1
唔好意思新手問一問,如果想影人加景,做下淺景深,同埋行山露營影下風景咁邊枝鏡會好啲?諗住出X-T1

又人又景又淺景深一支鏡好難做曬

一係16一係18-55(加35 1.4)

人景+淺景深
16-55ok ma?

人景+淺景深
16-55ok ma?

ok啊, 但你比咁既價18-55 + 35.4做到既效果會更好

16-55個對焦速度xt1享受唔到

有無野送?

富記嘢個價好硬

原本都想入XT1 但係水貨無保養又好似唔太好

7800連枝1855仲要諗
香港行貨初出個時淨機9980都大把人買啦
我係其中一個 真係咁concern保養就拎多舊錢上X-T2

I bought xt-1 body for 5550 and sold this week for 5200
自從賣左支1024買左支23.4之後,發現支23.4先係最適合自己

sold mine for 5300

現在買xt2好過xt1 out dated

I bought xt-1 body for 5550 and sold this week for 5200

行貨? 幾時買?

想入35.4 可以傾傾
已入手 xt1 kit
已入手 xt1 kit

水貨?
已入手 xt1 kit

水貨?

行貨? 幾時買?

行 end of June 2016

想入35.4 可以傾傾

巴打幾錢放?

行貨? 幾時買?

你係邊度放?
我同你同時間買,都想放

行貨? 幾時買?

行貨? 幾時買?

你係邊度放?
我同你同時間買,都想放

巴打放幾錢

你係邊度放?
我同你同時間買,都想放

巴打放幾錢

部機7月31日買,保到2017年10月31日
99% 新從未拎出街影
我都想放到5200
有少少想j samyang 12mm f2 有無巴打放2手?

我想放,新淨有保,點聯絡巴打?

你係邊度放?
我同你同時間買,都想放

巴打放幾錢

部機7月31日買,保到2017年10月31日
99% 新從未拎出街影
我都想放到5200

巴打有性趣放?
我想買機 有無意思傾下
不過5200就應該比唔到你 如果比得5200我不如買新

有興趣可以聯絡我傾下?
想問各位巴打fuji除左原廠鏡
仲有咩廠既鏡可以用?
計埋轉接環
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞