Fujifilm討論區(16)後悔放35 1.4痛哭揮手區

1001 回覆
20 Like 1 Dislike
<blockquote><blockquote>

支18, 27 麻麻。。
最平 14 + 35.2 頂住先, or s12(manual) + 35.2
但35 後焦距你常唔常用先?

其實旅行多 長蕉都用 影人
其實plan入1855先再加支27
不過想睇下有無定焦代替到1855
1855各方面都唔錯 不過我始終鐘意定焦</blockquote>
唔洗諗,冇
反而有1855仲入27有啲重疊</blockquote>

咁入左1855就唔洗入定焦

有追post實知
要高性價比一定係18-55+35.4
但影相既野好個人 比枝鏡王你唔影都係無用
咁大個人如果你好清楚自已想要咩咪去馬
唔肯定既咪上studio玩一玩

你問我話就實買35.4
btw 枝27插落xt1度同個蓋無夠分別
長插係幾輕幾方便既
但個樣我真係麻麻 睇你取捨
長插係幾輕幾方便既

我唔係咁睇 要輕便X70就夠曬
拎得X-T1自然重視畫質 點會插枝27餅鏡
長插係幾輕幾方便既

有咩畫質呀?唔好笑死人鳥
抹抹抹鳩抹哈哈哈

呢個acc係真貓sir定假膠
長插係幾輕幾方便既

你都岩既 但27給終有佢定餅 27只係千幾蚊
你x70新機起碼4千幾
個價夠買18-55+27(4000左加右)
18-55+35.4(5xxx幾)
錢既觀念真係個個唔同 無得比
想問各位用咩防潮箱架
新手想入手 筆直400-500
其實xt1 有無得試?
星際會唔會有?
想入XT 10
買2手定全新好
想問各位用咩防潮箱架
新手想入手 筆直400-500

收藏家,最細,5舊內
其實xt1 有無得試?
星際會唔會有?

Show room有 上左去玩左次
仲有支1855同35.4
想入XT 10
買2手定全新好

比我一定二手
個價好好j 貨源多
Xt1反而少貨

同埋好想知點解啲人咁中意唔keep盒
想入XT 10
買2手定全新好

比我一定二手
個價好好j 貨源多
Xt1反而少貨

我買200蚊嘢都會keep盒
有無巴打分享下d setting, 例如唔同環景下 highlight shadow tone, color, sharpness
想入XT 10
買2手定全新好

比我一定二手
個價好好j 貨源多
Xt1反而少貨

但2手body 怕唔識check機
因為1手都係3k8 2手都係平幾舊
屌佢做咩又出現返....
X-T10 XF35.2 kit
6k抵唔抵買?
屌佢做咩又出現返....

死唔斷氣

啲傻鳩唔好理佢就得啦
咁小學雞周圍撩交鬧r 存在感...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞