Fujifilm討論區(16)後悔放35 1.4痛哭揮手區

1001 回覆
20 Like 1 Dislike
FUJIFILM X-T10 如果要配支最平最平既鏡用到就得
應該買邊支??

我有枝 有冇興趣收
FUJIFILM X-T10 如果要配支最平最平既鏡用到就得
應該買邊支??

我有枝 有冇興趣收

我都有枝想放
應該買邊支??

我有枝 有冇興趣收

我都有枝想放

用到就得,想幾錢放
應該買邊支??

XF23 f2
應該買邊支??

我有枝 有冇興趣收

我都有枝想放

用到就得,想幾錢放

我都有支, 無咩點用過
應該買邊支??

我有枝 有冇興趣收

我都有枝想放

用到就得,想幾錢放

我都有支, 無咩點用過

想放既巴打email 我出價: mc112024@gmail.com
3月尾去日本影櫻花
本身用緊XE1 配23mm 1.4
想問問各位巴打 夠唔夠玩? 定買多支玩 如果買 用咩鏡好
新手想出機, 想問下大家意見
我買黎粗用,都係諗住去旅行行山周圍影下相
price.com 見xt10 1855 $6100左右
xt1 1855 都係$7600左右
其實差$1500, 值唔值得入xt1?
最主要分別係咪得連拍效能?
上網睇見好多人都話xt10夠用,又比xt1輕
但睇到前幾頁d巴打個個都係入xt1
http://price.com 見xt10 1855 $6100左右

當然係入XT2

利申 已放XT10
http://price.com 見xt10 1855 $6100左右

輕身係因為X-T10膠機
連拍功能事小 耐用性同操控性事大
X-T1有防水滴同防寒 值唔值見人見志
我想問X-E2S 同 X-T10
用唔用到呢支鏡Fujifilm FUJINON XC50-230mmF4.5-6.7 OIS II
http://www.price.com.hk/product.php?p=204286
我想問X-E2S 同 X-T10
用唔用到呢支鏡Fujifilm FUJINON XC50-230mmF4.5-6.7 OIS II
http://www.price.com.hk/product.php?p=204286

點解用唔到
有冇巴打用 35f2可以分享下心得?

我都有啲心動
細細支, 方便影下生活照
有時間去皇室堡撚下先
其實CC色調即係點調?
查過好多文都只係介紹好用

大約係部機調好影出來就咁?
新手入門唔多識

唔好諗,35.4

唔好諗,35.4

snap 街拍 影下人 應該23/35mm?
其實CC色調即係點調?
查過好多文都只係介紹好用

大約係部機調好影出來就咁?
新手入門唔多識

If you are using Lightroom, the video below is helpful.
He mentions the settings of classic chrome.
https://www.youtube.com/watch?v=pcZpA1FuK8g&t=673s
Xt1你地用咩相機袋?or內膽

XT2用緊內膽, 物色緊messenger bag

XT2用緊內膽, 物色緊messenger bag

買左 everyday backpack 20l 好洗好用
有冇巴打用緊10-24?感覺如何?
打算放左部xt1+23.4+samyang12mm
換x100 series
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞