Fujifilm討論區(16)後悔放35 1.4痛哭揮手區

1001 回覆
20 Like 1 Dislike
新手struggle緊買xt1定xt10
Budget唔係問題
其實都係爭個人說服我去買

xt1
有防塵防滴 獨立iso轉盤
silver又靚仔 琴日都買左
xt1 silver加1855

爭成二千

嗰陣都覺二千比silver隻色有啲 如果對色冇咩preference就普通黑色啦

xt1比xt10手感好得太多了 顏色反而唔值得畀多啲去買銀色
二手18-55mm 星際價就2200-2300 買支全新水貨都係2450 買全新乾手淨腳 又唔洗check鏡

我支1855半年前星際二手都係2000
升左值?

睇怕係 上個禮拜睇過 間間價位都係咁

今日睇過間間都2200咁上下

之前買1855都係1800

九月嗰陣時行已經加咗價仲想 1800

九月嗰陣時行已經加咗價仲想 1800

我枝1855買左2740

我都係2450 全新水貨咋喎
早幾日買左枝samyang 12mm 發覺好難準焦
有無技巧易D 對?

你本身點用先?
想入枝鏡影景
有冇巴打share下 16 14 同samyang 12mm d 相同用後感?
如果用1855 換以上其中一枝又抵唔抵諗?
利申Xe2 有1855 and 35.4
想入枝鏡影景
有冇巴打share下 16 14 同samyang 12mm d 相同用後感?
如果用1855 換以上其中一枝又抵唔抵諗?
利申Xe2 有1855 and 35.4

我都想問
想入枝影夜景同星星

我都想問

係味愈wide 愈好呢
[/s]
最尾都係入左xt1
拎過部實機之後番唔到轉頭
最尾都係入左xt1

呵呵,有冇入埋 1855?
最尾都係入左xt1

入埋啦
新人想入X-T1水,有冇話去邊間買好?
三陽?
想入x100t 行暈旺角唔見有
有冇人肯割愛

前兩日星際先見到

$58xx 底花晒

之前幫女仔買 行左勁撚多地方先搵到水貨
最尾都係入左xt1

入埋啦

我都停唔到手 決定聽日帶埋相機返工 放工去影黑白相

點解要影黑白?
利申,唔係想引起罵戰
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞