買電視機 / 換電視機 集中討論區 (27)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
其實我未欣賞 我諗住玩PS4或者睇netflix先開始望下
黑位應該幾滿意
希望佢D X8000唔好再用IPS Panel啦,黑位嚇死人
X8000/X8500至少比一個真係基本
上位機種就直頭應該全部都要有,唔好再好似以前ARC咁孤鳩寒得一個slot有
eARC/ARC一向得1個架啦
IPS Panel係可以做到見得人,係睇佢有冇心去做
X8000D個期既IPS係做得唔錯
X8000D得49“或以下用IPS,其他大尺寸用VA,黑位梗係好
ips + mini led效果會唔會好過 va+ mini led
sony 8號出既野應該有mini led產品?
dual layer ips panel 咪正,只係成本天價咁解
唔知會唔會有

不過如果唔用mini led,今年就冇野升級,唔通只升級HDMI 2.1就算
你講緊Sony BVM-HX310?
粒Image Processor都係時候轉喇
X1U都玩左幾年
2018-2020
不過mini led應該未有民用級機款

之前發佈果部唔知幾多十萬蚊
巴打 除左你岩先講既setting之外 仲有無咩要特別set或注意?
其實有間支那廠好似喺2019 CES 出咗隻Dual layer LCD 嘅平價版prototype,但好似去到依家都未商品化
之前發佈果款係micro led,唔係同一樣野黎,係用黎取代oled
micro led先係冇平民用
mini led 今年係元年,LG已發佈名為"QNED"既mini led 產品
三星 Sony 估計都會
打機記得開game mode,不過電視應該識自己開
巴打咁夜仲唔訓?
岩岩開電視睇下 發覺無乜野睇咁 得Netflix 岩我
連twitch 都無得下download
失眠
行埋去問而家做緊咩價咁炸
佢本身送支那soundbar hdmi線果堆野 免息分期果d
全部唔要佢就話呢個價
竊躍骨蠶巴打, 新優覆左我, SAMSUNG 65Q80T $8820人民幣($9830)包送貨, 你可以參考一下

不過新優覆MSG非常慢, 等成日先覆一句
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞