買電視機 / 換電視機 集中討論區 (27)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
部55' 送左上黎真係有D大sosad
睇多幾日你就知
求各位巴打講下LG BX同CX有咩分別,會唔會差好遠
影像處理器BX差一級
BX HDMI 2.1插頭少2個,即係2個2.0,2個2.1,CX4個2.1
CX光度高20%到
咁好似bx抵玩好多,我見平4000$,效果好似差唔多
希望會慣啦 🥲有d 攰
55Q70T?

圖像模式用 電影

色溫用 WARM 2
Yup ! Ok 仲要買天線🥲
你梳化都未到, 到時就唔同啦, 你係第一個巴打失望既

其他巴打都滿意收貨
你係第一個巴打想買BX既, 其他9成買CX, 1成買GX
因為頭先去電器鋪望左下,好似畫面效果差唔多,其他spec又唔係差好遠,ps5都係插一條HDMI2.1姐,但係cx貴4000,好似真係bx抵屌
一樣有120hz vrr同埋gsync個d
細鋪CX, BX爭2000到, 大鋪會唔會贈品唔同? 大鋪BX做幾錢?
頭先問豐澤,cx55 $22000 bx$18000,蘇寧就bx$17000,另外仲有總共2000幾3000$左右回贈同埋禮券
咁LG BX的確抵玩D
thank you巴打今晚再對比下spec個d先決定 蘇寧仲有ipad送,唔知豐澤有無
嘩,好正咁喎,如果價錢同今年差唔多,早買咪好揼春
你等多幾個月啦, MINI LED大軍準備中, 1月8日睇下SONY BRAVIA點先, 不過主力都係SAMSUNG / LG水貨
行貨可以係AVOUTLET / COMPUMARK SYSTEM / HDLIFE購買

Samsung 50Q60T 行貨
$6950
1. 50HZ 廣色域量子點 VA PANEL, 對比度高(7000:1), 黑位更黑, 顏色更豐富, 可視角稍差
2. DUAL LED 背光增強色調
3. 有AirPlay 2
4. TIZEN OS系統, 多APP
5. 有eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
6. Quantum 4K Lite 影像處理器

Samsung 50TU8000 水貨
$3980
1. 50HZ VA PANEL, 對比度高 (6000:1), 黑位更黑, 可視角稍差
2. 有AirPlay 2
3. TIZEN OS系統, 多APP
4. 有eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
5. Crystal Processor 4K 影像處理器
巴打,有無消息話下一代LG電視幾時出,而家買會唔會好笨柒
都係幾個月後, 你現在有冇電視睇? 用緊LG?
用緊10年前Panasonic未壞既
繼續用啦, 我以前用PANASONIC都用左9年先壞

需唔需要推薦PANASONIC機種?
水貨 55Q70T 同80T差別大唔大?
煩惱緊買70T 加soundbar好 定係淨係買80T
預算7千
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞