買電視機 / 換電視機 集中討論區 (27)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
如果睇電視台,點用homepod出聲?
Can’t
咪話左apple tv only
HomePod 聽歌ok
睇戲配apple tv 4K 出5.1 但同入門級soundbar差不多
總知一定要開apple tv先連到
轉番其他台就收皮包括85 呀viu嗰啲
封閉式喇叭
所以我平時喺房先會用
聽歌 / 連住macbook睇戲嗰啲

但有soundbar之後都小掂左好多
係連Apple TV 部機先用到
內置atv app唔得
Samsung 50TU8500 行貨
$5790
Samsung 50TU8000 水貨
$3980
如果不幸要簡50' 係咪得呢兩隻簡?
冇T60 果?
一係50“,一係55“,一係65“
仲有

Samsung 50Q60T

Sony 49X9500H
60T 邊間有貨? 世澤好似冇55' 以下
9500H $9790 , out budget
想問下而家買cx48 會唔會太遲
冇嗱特別優惠,半年後又出新
50Q60T冇水貨

你有幾多budget? 係咪想買55“?
需要用就買架啦
6000- 7000 including soundbar
收工去睇Size , 岩就go 55' 唔得就50'
我見世澤個80T 個價同BOTB差幾遠下 有咩分別?
盛澤
SAMSUNG 55Q70T 水貨$4660
SAMSUNG HW-Q60T 水貨$2000

SAMSUNG 50TU8000 水貨$3980
SAMSUNG HW-Q60T 水貨$2000

盛澤貨同BOTB貨沒有分別

Soundbar仲有另一選擇
Denon DHT-S216 行貨$2130
LG 將於 CES2021 上發佈全新 「QNED」Mini LED 電視系列

係時候OLED要跌價

請教各位ching
上手業主留低左呢個三星掛牆架
我網上查左型號係WMN-750M
我諗住買番三星機,費時鑽多個窿整壞牆身
請問55寸Q80T可以用到嗎?
謝謝
好提議
我覺得QNED電視成本比OLED仲貴, 可能賣價會貴過OLED
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞