買電視機 / 換電視機 集中討論區 (27)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
Samsung 43Q60T
1. 用廣色域量子點 VA PANEL, 顏色比TU8000豐富好多
2. DUAL LED 背光增強色調
3. Quantum 4K Lite 影像處理器, 比TU8000高一級, 畫面優化更好
恭喜~
PS5 HDMI駁電視HDMI 4
SOUNDBAR駁電視HDMI 3(eARC)
麻煩曬你
幾時出報告
搞唔掂
一番就就吉左q70t個port 3
另一邊就吉左soundbar個ARC
依家連ps5都無埋signal
PS5 HDMI連去電視HDMI 4

S216 HDMI連去電視HDMI 3
想問下咁多位買左三星電視既巴打
知唔知有無得快速轉第二聲道
Yes
電視依家認唔到ps5 and soundbar
http://assets.denon.com/DocumentMaster/UK/DHT-S216E3_ENG_QuickStartGuide_IM_v00_20191202103553949.pdf

電視SOUND SETTING係咪要SET野?

SOUNDBAR插左電未

如果仲係唔得試下重設電視
Soundbar認到藍芽 播到歌
無野set 同你條link一樣
吉完線正常就認到
喺電視音效輸出到 搵唔到soundbar
SOUNDBAR HDMI OUT 駁去電視HDMI3, SOUNDBAR HDMI IN唔需要插

電視果度: 設定 >音效 >音效輸出> 選SOUNDBAR

電視果度: 設定> 音效 >專家設定
• HDMI-eARC 模式 - 開

岩呀 我soundbar只吉了黃圈嗰兩個位 一個八字線一個ARC PORT

電視就吉左hdmi4 (ps5)同hdmi3 (soundbar)
依家搞到連ps5都認唔到
電視只插PS5可唔可以認到?
認唔到 下午好地地
Fixed
試下電視重設
上面有兩位巴打問係咪到9.1到再,尋日係先斬後奏嘅情況下條jbl bar 9.1 今日終於送黎屋企,比隻乸串左幾句,就開始set野,係電視個Netflix 成功出點到燈,我電視就用行三叔q95t,jbl都係行,我updated 個到就因為費事煩,就用ps4條lan條插落去,不過係唔知係我無留意定係點,又睇唔到有寫update個的,不過之後用電話google home連返條bar,就見到係最新fw,之後就開始諗住cal對後置,點知試極都唔得,同因為cal個時都幾大聲,嚇到我隻狗都震,就放棄再,同打去買個到問點解,另外睇Netflix ,我以為係咪因為updated咗,有一次出到atmos dd+,但之後咁幾套戲都係pcm ,所以我都唔知到底係點,之後張對後置喇叭唔cal嘅情況下,用5.1睇sweet home,後置當然唔會下下都有聲,但有幾下好明顯,之後睇左鬼減19集,有比到我去戲院睇個feel,個sub就無試真,因為屋企人都有喇叭,叫我唔好一開始就開咁大聲,要run一排先,個膜鬆的先好聽,但因為屋企人好早好早訓,就無再試落去,今晚先再睇下點cal
如果真係唔得就用光纖連接電視~
會有咩影響?
依家ps5正常番
但soundbar都係搵唔到
光纖控制唔到開關機, 其他2兩聲道分別不大

之前都有巴打要RESET電視先用到SOUNDBAR
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞