買電視機 / 換電視機 集中討論區 (27)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
好似無咩點聽人講過買sub仔比佢
76同依到都無聽過
我係盛澤開我裝埋
我擺左喺電視支架上面
但放心唔會焗住 佢左右兩邊重有各一個低音單元

Atoms係制式 google完會更易理解
Dolby atmos係全景聲, 係一種三維環繞聲技術, SOUNDBAR既Dolby atmos通常係依靠SOUNDBAR的向上反射單元將聲音射向天花板以作用反彈聲音到用家身上而達致天空聲道之效果, 另外都會透過左右喇叭反射而達致用家左邊及右邊的虛擬聲道, 另外配合後置喇叭達致前後環繞聲, 同時如果後置喇叭有向上反射單元, 就可以達致更強的天空聲道之效果
佢轉完區唔係即時有? 要上APP STORE安裝?
要唔要電視或者片源support架?定有條soundbar就得?
我印象中一拎部機出黎 上埋台就已經有齊曬
Dolby atmos需要片源support, 電視及SOUNDBAR都需要有ARC/eARC先可以將Dolby atmos音訊經HDMI輸出至SOUNDBAR作解碼播放, Q70T電視的HDMI PORT 3支援ARC/eARC

圖1係支援Dolby Digital 5.1 Netflix 的片

圖2係支援Dolby atmos Netflix 的片
有冇連WIFI? 正常轉左區後就唔會有大陸APP預裝左係電視
巴打們Samsung 55Q70T喺邊有水貨$4660
https://www.facebook.com/SINGJAAK/
入去WHATSAPP佢就可以落單安排
了解 唔該晒巴打
唔該,啱先問咗Best of the best貴咗唔少
盛澤係平D既
想請教吓如果擺電視個位反光,用OLED定LCD好啲,我落鋪睇,覺得兩種機好似一樣咁反光
我reset左setting重新入過晒d 野就ok...似係個smarthub update野up到傻左
差1, 200. 可接受範圍喇
個藍viu係唔係唔support個電視?
擺電視個位反光, 要買有防反光玻璃機種, 可參考RTINGS Reflections
https://www.rtings.com/tv/reviews/sony/a9g-oled
OK ENJOY YOUR NEW QLED TV
睇啲人話落左架
講緊三星電視
預設有冇藍viu? 因為有巴打搵唔到
無 得黃
藍喺上年落左架 如果本身部機有 就打開唔到
研究吓先,唔該晒
49吋水貨有咩選擇?
本身諗住買行貨sony 49x8500 但係幾貴下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞