買電視機 / 換電視機 集中討論區 (27)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
光纖同hdmi連接會差幾遠?
唔知各位有冇遇過呢個情況 二部都舊機 都係Sony
32吋電視 第一部插完天線開機 畫面有好多條直紋
一開始以為部機放得耐 放壞左 之後拎第二部上去
睇左個零星期 又出現同樣情況
一開始以為我條天線比隔黎電制影響 但係我now 用hdmi
開機都係咁
光纖通常只出到無壓縮兩聲道,最高支援5.1有壓縮音訊輸出

而HDMI 2.1最新既eARC可以輸出無壓縮5.1或更多聲道既音訊
40“都唔夠位放,空間不能加大??

只能買32" FullHD機種,可以選Sony 32W660G或者LG 32LM6300
換個第二個插天線位再試
今期Q95T送得幾勁,有switch+$600 Nintendo shop+$2000 超市coupon

諗緊會唔會有大舖計埋啲贈品平得過細舖
話時話,switch依家放到幾錢
switch $2000左右
上星期百老滙買左

$25000 再送2000百佳禮卷+switch主機+600數switch game card + 匯豐卡回贈 夾埋應該唔洗2萬
65Q95T?
我知呀,我連第一次都cal唔到
我cal第一個cal左十次都未得
Sony 9500H/9000H 65寸應該揀邊部好主要PS5, Netflix
65X9000H啦,你要4K120嘛
想請問買咗55Q70T嘅巴打
知唔知電視掛牆果4粒螺絲個對角線中心點
比起電視個中心點高咗幾多mm?

因為我先前買咗個P5掛牆架
原本想買9000H後尾追完post想改Q70T
先發現兩部個掛牆中心點有唔同
所以要再度過個高度俾師傅上好個P5

Sorry for 1999
Lm
想問40寸左右有冇3500 以內viable option
暫時睇左 samsung ua43nu7100jxzk
Thank brother
你放電視空間有幾大?
你電視距離梳化有幾遠?
有冇示意圖
想擺係房既牆
同人眼大概6尺遠
闊可以100cm
高無乜所謂唔該巴打
其實如果有32 高性價比都會考慮
Samsung 43TU8000 行貨
$4390
1. 50HZ VA PANEL, 對比度高 (6000:1), 黑位更黑, 可視角稍差
2. 有AirPlay 2
3. TIZEN OS系統, 多APP
4. 有eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
5. Crystal Processor 4K 影像處理器

Samsung 43TU8000 水貨
$3250
1. 50HZ VA PANEL, 對比度高 (6000:1), 黑位更黑, 可視角稍差
2. 有AirPlay 2
3. TIZEN OS系統, 多APP
4. 有eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
5. Crystal Processor 4K 影像處理器

96.39 x 62.78 x 19.25 cm
(WxHxD, cm)
各位巴絲買電視通常邊度買 price.com係咪都安全
唔該巴打
萬分感謝
AVOUTLET, COMPUMARK, HDLIFE 都OK

不過大鋪送野多, 有時可能仲平
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞