買電視機 / 換電視機 集中討論區 (27)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
其實三月買機既話已經唔洗諗可以決定9500H,定其他品牌更好?
個腳位係點樣,仲係用49X95H個design?
條邊咪差不多
X9500H啦, 決定左就唔好改啦

算係四平八穩既設計
無再好似之前咁要就佢啲原廠soundbar八字腳
50X90J個腳位同55X9000H差唔多, 如果唔特別改既話
Sad 本身睇中49吋x9500h,諗住等4 5月買新款
無50吋既話 新機有咩選擇,唔打ps5,多睇戲劇
50X9000J or 49X9500H

上H下J
靚好多,冇凸起好平滑
90J幾時香港會有貨,大約賣幾錢
CX 48開始跌價啦
x2
冇打機就已經唔使追求HDMI2.1
5月中掛, 初出可能$11000
ching 想問下買左s216, 需要買部49/50的電視 budget 6k, 主要睇netflix/ps4/睇波, sony vs samsung, 我見sony 的對比超低, 睇戲好似好差咁, 係咪samsung好過sony, 另外因我用NOW E的APP黎睇波, samsung電視可唔可以download到?
幾時有?
細鋪已經跌到13600-13900
上星期都14400
https://kknews.cc/zh-hk/digital/oq5nj2q.html

ching,我比較左下,畫質方面Q80R勁過Q80T好多
80R依家都係貴1100rmb
你覺得呢個時間值唔值得入80R
https://www.samsung.com/hk/tv-apps/

NOW E係咪即係NOW足球?

Samsung 50TU8500
$5790
細鋪一路都係$13600-13900, 好耐啦
佢先加價再減價但都仲貴過我一個月前買個價
仲諗Q80R, NEO QLED都黎緊啦

你唔用高級SOUNDBAR就去馬啦
咪住先,佢用now E既話係應該買罪大或者其他行Android既先岩數
因為得Android tv可以唔洗另外駁多隻盒(e.g. Apple TV, Chromecast)
就咁download隻tv app就可以直接睇到now E
X8000可視角比較好,顏色豐富少少,其餘差唔多

我冇用Apple,幫唔到你
NEO QLED一出應該好貴
同埋唔知有冇大陸平水貨賣
唔諗住用sound bar
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞