買電視機 / 換電視機 集中討論區 (27)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
想問下ching 55 q80t邊間可以做到5000
我上tb睇要5300rmb
https://item.taobao.com/item.htm?id=621248597741

利申: 冇試過幫襯, 我唔知信唔信得過架
今晚有冇巴打會睇罪大發表
唔知點解今次有啲期望
唔係呀 兩部等於一部 我覺得ok
未試過所以會顧慮多d
呢度大部份巴打都係衝55Q70T ($4660), 因為性價比高, 有一部份巴打都買左Q80T ($6700), 比較少人買Q80T係因為基於Q70T價錢上要加50%先買到Q80T, 畫面上雖然Q80T係比較好, 喇叭都比較好, 但是畫面差距一定冇50%, 所以好多巴打都轉入55Q70T, 再加$2000到買埋SOUNDBAR, 咁樣$6660就買齊兩樣野, 聲畫俱全.

65"都係情況一樣

你可以慢慢考慮下. 當然一定有一些巴打要求買行貨, 一定有一些巴打要求某牌子, 我都一樣按佢地要求推薦, 一D比較差既機我都會提出優點缺點, 決定權都係係巴打手上. 沒有對與錯.
你去大鋪睇下先再決定囉, 雖然大鋪電視D畫面設定亂七八糟, 都可以望下既, 不過D SALES一定唔推SONY同PANASONIC, 9成推LG, 所以不用太理會佢地, 做完資料搜集買就OK
有時對SONY不能有太高期望
我有D想瞓覺
剛入手了x95h

想問電視機有冇得用vpn轉地區睇netflix? 我試左,但唔得既?佢話我用緊proxy/ vpn

利申:裝左nord app了
試下係router度set vpn
真係要 呢排太chur 好攰
希望返到屋企可以享受一下
就係試左呢個方法,以為可以同電腦一樣
點知唔得

btw
想問巴打有咩cheap cheap soundbar推介?內置speaker好似唔多夠力
55X9500H?
正是
成套買貴800人仔,1000港紙,仲要搵位放,諗諗先
55"喇叭應該好D架喎

VPN果度可能要用DNS
我見你sofa好似有位
好,等我再試真D話你知

巴打覆得咁鬼快
我身為樓主開左回復通知
好似好複雜咁

樓主其實係做呢行?咁熟D機
普通用家
Soundbar budget幾多?有咩要求
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞