買電視機 / 換電視機 集中討論區 (27)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
Netflix好古或,vpn好易block
$2100可以試下Denon DHT-S216,一條過,低音buildin埋
$3000可以試下Yamaha YAS-209,有獨立Subwoofer
如果我話幾千呢?
純粹想聽歌睇戲d聲集中d
唔該巴打,價錢幾實惠

想問sonos個D用唔用得過?
SONY BRAVIA XR with new image processors

Btw 日本妹MC
竟然唔係順住落i

Z*J Flagship LED
X*J
A*J (OLED)

XR Processor聲稱睇到人眼睇唔到既野
宜家仲用呢種咁悶既發佈會模式
日本人係咁
個設計用左幾年都唔大改就唔好嘥時間講design啦

仲要係講個機背,邊個會去睇電視機個機背呀
今年 Samsung micro led 贏哂
BRAVIA CORE Streaming service
唔知係咪想打NETFLIX
十足清談節目
Google TV

又係啲香港機會閹割左既野
定係Android TV改名Google TV?

講左咁耐都唔係好講到XR Processor相比X1 Ultimate 有咩進化既地方

IMAX Enhanced X1U又好似已經做到
https://www.sony.com/electronics/bravia-xr

原來XR Processor係講緊好似LG既AI Processor
字面上解釋就係會用AI運算去最佳化整個畫面「最搶眼」既地方
同埋會精確重現人眼睇到既野

個XR Sound睇落又係改下名就當新野

即係又係講左等於無講
少望到但都會望到啊嘛 背板設計得靚都好緊要㗎 你睇返大陸機啲背板你就知幾核突 同埋今次連X90J都用咗超窄邊框 條邊都改咗物料
Google Home用唔到啫 平時語音搵戲睇係做到囉…
我睇死佢X90J又係55"以上同49"以下分兩種design
我未睇樣,而家去確認下先
處理埋聲同埋客制化你屋企環境調畫面同聲音畀你 做埋IOT
上一代H機已經做緊ambient EQ啦
今次無再用LG啲戇鳩49”面板 用返晒50” 同埋我睇圖設計50”同65”都算一樣 只係睇圖好似50”條邊框粗少少
暫時未有吋數睇到,確認唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞