買電視機 / 換電視機 集中討論區 (27)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
一定會有新版本
到時應該會有水貨
係咪往年都係4,5月就會出新版本?
多謝你 就q95t
謝樓主,一般黎講呢啲Q70, Q80既新版本個價錢同上一代係咪都喺會差好遠架?
你畫質行最優先?
既然2部都有齊2.1 但畫質差咁多 梗係要95t
今年轉用Mini LED背光,所以唔知價錢會唔會上漲

2020年既Q70T/Q80T係平過2019年既Q70R/Q80R

因為costdown左,係背光度cut左野,所以平左一級,畫面都低左一級,所以Q70T配置太約=Q60R,Q80T就大約=Q70R,Q95T大約=Q80R
兩部分別係個local dimming 分區數量,Q95T有100個,X9500H有48個,所以Q95T光暗控制會好D,畫面光暈會少D
另外對比度,光度,可視角度都係Q95T優勝
巴打,我今日去AV life個sales話CX淨係晶片高一級,同BX差唔遠,同埋話啲客一係買BX一係買GX,好少人買CX,都唔知真定假
cx應該都熱門,因為網上好多好評,但係我個人覺得bx抵玩d,因為齋睇畫面真係無太大分別,就是睇rtings數據都係咁,cx有既spec bx都有,就係少兩個2.1同埋無咁光,但係平4000,所以我最後決定bx
係囉,我應該都會買BX,巴打你會喺邊買?
should be豐澤,費事係d細鋪買到水貨
同埋巴打你會唔會掛牆?我本身想唔要送嗰個掛牆架,因為我想自己買個可以轉嘅角度大啲嘅電視架,但係個sales話未必承受到咁重,同埋有咩事保養唔包,搞到我唔敢買
會啊,佢送個個有咩唔好?仲可以活動wor
有冇人知上年啱啱出水貨q70t價錢同而家差距大唔大

我以為Samsung會將現有產品線upgrade,睇黎原有算盤打唔響,Mini LED機種開新line,我估計係旗艦機價格,大陸水貨唔知會唔會出齊
理想地諗,今年嘅95T嘅價錢應該淨係買到QN90
QN95應該又另一個level
應該都係以MINI LED數量與分區數量用來區分型號

Q80A/Q70A應該就係Q80T/Q70T後繼機, 不過我相信升級不大, 可能只升級影像處理器就算, 各位巴打繼續有抵玩水貨用

不過我希望MINI LED機種有抵玩水貨用, 隔左幾年真正次世代機種
咁都好,起碼meet返個budget,不過想知會唔會再越改越差,好似T同R咁。。。
真心希望MINI LED QLED機種水貨可以平民價, MINI LED+VA我覺得係可以同OLED一戰, 光度又屌打OLED, 又唔會燒印

LG MINI LED都有D期待, 如果佢D光暗控制可以救到IPS PANEL既黑位, 就可能仲好過VA, 因為IPS可視角高
重未買?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞