買電視機 / 換電視機 集中討論區 (27)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
43吋或以下唔燒印電視,sony定panasonic好d?
65Q80T我前日問過要RMB$8280, 即係大約HKD$9950, 平盛澤$1850到.

你有HW-Q70T就上Q80T電視啦, 用埋Q-SYMPHONY嘛, 另外畫質又可以提升
幾多BUDGET? PANASONIC 2020年沒有43"新機

空間最大只放到43"? 因為43"多數入門機, 你想燒印都冇
係呀最多放到43,有睇第一頁,見到有panasonic 40"同三叔 sony 43",平時係睇電視為主少打機

諗緊邊部好d
Samsung 43TU8500
$4690
1. 50HZ 廣色域 VA PANEL, 對比度高(6500:1), 黑位更黑, 顏色更豐富, 可視角稍差
2. DUAL LED 背光增強色調
3. 有AirPlay 2
4. TIZEN OS系統, 多APP
5. 有eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
6. Crystal Processor 4K 影像處理器

Samsung 43Q60T
$5560
1. 50HZ 廣色域量子點 VA PANEL, 對比度高(7000:1), 黑位更黑, 顏色更豐富, 可視角稍差
2. DUAL LED 背光增強色調
3. 有AirPlay 2
4. TIZEN OS系統, 多APP
5. 有eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
6. Quantum 4K Lite 影像處理器

兩部主要分別係Q60T顯示顏色多D豐富D, 同埋影像處理器高一級, 畫面優化好D, 其餘沒有分別
新優講明有15日包換
同埋開箱有問題都會換
睇戲正到癲
如果你想計到盡就應該落細訂 黎到再俾hkd尾數
咁手續費同匯率都可以自己控制
不過我最尾都係用信用卡就算
55Q80R 2019年機, 沒有eARC, 建議改買55Q80T ($6700)

homepod做SPEAKER你會後悔, 音質你唔會滿意
我都有homepod
我都有soundbar
我會答你soundbar好好多
55Q80R盛澤賣$8100,不過唔知仲有冇貨

Q80R係好過Q80T,Q80R畫質係接近Q90T,如果唔介意得ARC可以購買
基本上Homepod音質=垃圾,只係實體化siri,啱嗎?
唔係嘅 兩隻音質都唔錯 有低音炮唔會話好差
聽歌係幾好 但睇戲就無soundbar咁好
咁都ok既,長用就真係……………
咁你頂住一排先 過多排再買咪得
但你點樣support homepod?apple tv?
好掙扎 買Q60T定Denon好 價錢差唔多
你呢2個月有沒有機會加後置喇叭,如果會既就Q60T啦

因為怕佢4月出新soundbar,我都唔知會唔會架
其實電視可以點樣連接homepod? 用有線?
其實最主要睇你個廳幾大
同埋你同喇叭之間嘅間距
Apple tv only
同一個wifi
但佢無環繞聲 只係聽歌會好啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞