買電視機 / 換電視機 集中討論區 (27)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
電視已經壞左? 如果未不如等2021年MINI LED背光機種
咩model
我係TU8000
有殘影,不過仲睇得下,唔知係咪壞panel,睇耐少少等1粒鐘左右就變正常,反正都忍左幾個月

聽講dv係未來趨勢,我又遲早買ps5,橫掂都係,乜都有最好
等SONY 2021年MINI LED背光機種吧, 不過你預左貴, 除非買大陸閹割版

SAMSUNG睇黎2021年都唔會支援DV, 繼續玩佢既HDR10+ ADAPTIVE

LG 2021年MINI LED背光機種都繼續用IPS, 希望MINI LED區域控光可以幫到IPS, 如果OK我就推薦, 因為LG都有水貨
好的thx巴打
自己裝都ok 既。。。。。有幾難
師兄,想問下如果買完55Q70T過左10日之後冇耐就壞既話可以點做?要係出面搵維修?定搵番代購既做保養?
唔該哂

Done
盛澤好似可以報價維修,不過用得水貨壞左就換機啦
又上番架?
CES 2021 雖未正式舉行,但外國已有傳媒搶先披露了 Samsung 電視的全新型號名單,當中包括 QN900 和 QN800 兩款 8K 電視系列 以及 QN95、QN90 及 QN85 三款旗艦 4K 電視系列。當中“ N”表示為 “ NEO” ,即代表五款焦點作均用上全新 Mini-LED 面板技術。Samsung 8K 電視型號系列有 QN900 及 QN800 兩款型號,QN900 及 QN800 擁有總控光分區為歷代面板之冠。由於 QN900 及 QN800 面板會用上過千粒 Mini-LED 燈所構成,因此在黑階水平、對比度及色域展現上都較過往型號出衆。由於控光能力提升,所以在面板總體反應、HDR10 及 HDR10+ 的展現上都會較 QLED 有更大躍升。4K 旗艦 QLED (NEO)系列:QN95、QN90 及 QN85 與往年一樣,今年 Samsung 高階系列都會由三個 4K QLED 系列領軍。新系列繼續搭載直下式背光光源,配備全新 Mini-LED (NEO)面板。系列中只有 QN95 系列為唯一沿用 One Connect Box 連接方案型號,然而在畫質表現上,三款系列應不相伯仲。至於 Samsung 最近亦宣佈將為指定型號電視系列追加 HDR10+ Adaptive 智能光源感應畫質調節功能及 Filmmaker Mode(導演模式),在面板技術及新增功能上都是近年最進取的一次。
巴打,我打算買55Q70T水,想問掛牆架用NB P5係咪就得?
另外我而家裝緊修,應該3-4月入伙,巴打覺得應該照入手定等Samsung出2021版貨?
*而家部LG 32吋未死
唔該晒
NB P5已夠,盛澤知架啦,如果你同佢買電視

等到就等新機囉,不過初出未必平好多
巴打想問下40吋4k係咪得p記揀?
samsung 2021機幾時發佈
諗住一邊啫
只係電動可以懶啲
週圍都冇貨
巴打都搵緊40吋?
43既話我驚放唔落
搵咗幾間先搵到間有一部全新現貨剩,唔係急用寧願慢慢排隊排第十三等兩個月
擺放電視位置有幾大, 幾闊?

唔可以訂嗎? 可以試下去PANASHOP問
驚個人黑起上黎幾個月就壞諗住純粹買黎換走屋企部垃圾
Btw多謝師兄解答
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞