買電視機 / 換電視機 集中討論區 (27)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
但個sales嚇我話呢啲架萬一有咩事保養唔包
唔係原裝機咩機都係有事唔保架啦

就算原裝架佢都可能屈你人為
原裝架好難有活動架
咁呢個架穩陣嗎?有冇聽過會出事?
NB架應該OK, 都好出名, 40"-70"用, 可承受68KG
你睇下個 VESA 標准啱唔啱用先喎, 我唔係太識睇
200×400,200×600,200×800,400×400,400×600m
好滿意 咁既價錢真心抵用 好彩睇到巴打你post 唔係應該用左7-8000起豐擇買再低階既機

仲有幫盛擇賣下廣告 真係好好服務 有死點過兩日即刻上黎換部新機比我
幾時入PS5
等唔洗食炒價先買 依家睇緊soundbar 見淘寶1400人仔Q60T 有d心動
非常好~
屋企仲差soundbar, labtop, 吸塵機, ps5, 要洗好多錢, ps5過多幾個月無咁貴先買
點運返HK? 用集運?
用集運呀,我之前成個3尺玻璃茶几都運到,soundbar應該都ok掛
唔買s216?
你q70t都食唔足Q-Symphony
唔知今晚罪大個發表係大改款定只係h>i呢
畢竟X系都沿用左6, 7年

印象中唔係大改既話都係press release下就算
我發現效到最光 有時睇好暗嘅電影 畫面都係好暗
唔知有冇開到hdr
你套片有冇HDR先? NETFLIX有HDR標誌
又好似冇 好似冇乜片有hdr咁
係咪你亂SET畫面設定? 有冇試下重設畫面設定再試?
返去reset下先 其實大部分片都ok 只係前日睇death note 有part暗到飛起
Warm2本身就係對比度拉底左 所以睇得舒服
我依家較番正常mode睇戲舒服好多
岩岩試左avg同星戰
我movie mode + warm 1
Warm 2 d色好淡
光亮max 對比45
都幾舒服

睇台就natural mode + warm 1
Samsung 50TU8500 有無邊款 soundbar介紹
Budget $1000-2000 謝
我地一樣warm2啲人變左黃皮膚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞