買電視機 / 換電視機 集中討論區 (27)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
官網有喎
意思係唔同吋數既機身設計
睇到了
自膠
今次50"條邊都收貨

49X95H條邊係我換機卻步既一大因素
同啲X85 X7*一Q樣
用65”啦 50”咁鬼細睇盲人

今代啲機有誠意過H 好彩未買 佢個XR Contrast Booster好正咁 全方位提升光暗細節同色域
要擺房呀,49係極限
而家房用緊43X85G
一直都想換大啲
個啲booster佢代代都係咁吹,我一向都係聽下就算
係唯一得TRILUMINOS係真係睇到有同無既分野
其他真係無咁上下血輪眼功力都唔係咁易睇得出
今次Triluminos都係叫Pro㗎 佢應該係用咗新嘅量子點技術 所以佢話booster係啱
真係要等專業個班有實機試先知
頭先個demo實在太濕鳩
暫時睇落真係好多野都係另外比個XR名睇落好似好勁咁
佢全系列都用埋呢個處理器已經好好 你睇吓X90H先啦 佢畀X1你咋 係最初代最廢嗰粒
呢粒連dual database都無既野仲可以係2020年出現真係唔好提
講緊對HDR運算真係有影響

CLS公司佢話左邊個部係舊型號既8K(我估係Z8H)
屌你係咪會差到咁呀,擺明專登tune到暗晒黎吹粒新Processor
Sony真係好撚仆街
X90h個4K 120Hz閹割版無撚得fix
下一代就用新一粒U
而家連X90H VRR都唔知有無
睇到就鄧班好早買左呢部電視既人條氣唔順
好彩我買返黎個價算平 唔係就成世屌鳩Sony老母
Btw Sony美國直程無講埋x90h support VRR 同ALLM
而家reddit屌哂鬼
如果買之前睇到師兄你咁講就買X95H算啦
我Black Friday買而家都屌哂鬼
早知比多少少買 X95H
4k120畫面模糊問題更新系統後已經改善了很多

ALLM只係game mode

PS5應該唔支援VRR
有冇sony新機d spec?
個發佈淨係吹粒u同個畫質
49寸想買電視 除左49x8000h/9500h 有冇更好推介 想要畫質 平時少打機!少聽歌🤣謝謝師兄
49X9500H已經係非常好既選擇,去馬吧
想請問SAMSUNG 55Q80T 延遲值有無低到可以接電腦打機?
想配部3080主機係廳打機
正 決定左Q80T 加sound bar
配多部3080 同 VR喺廳玩
建議最少配HW-Q70T Soundbar
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞