買電視機 / 換電視機 集中討論區 (27)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
新優剛剛覆我, $9830包轉區
65Q80T盛澤你問過幾錢?
咁勁 咁好吸引
2個月前問11850
再問啦, 我上個月問$11800
不過新優有香港倉 包轉區
即係平過盛澤 $2000 幾正

如果買nb 架 65吋得唔得?
有冇邊間推介?
電視掛牆專家 是否信得過?
應該OK掛, 睇佢FB好似好專業, 佢地都係用NB架, NB P6應該夠用
*質素
哇迅雷影音
下次del咗先攞出嚟啦
Samsung 無DV同sony比d聲會唔會差好遠呢?
Dolby Vision關畫面事, 唔會影響聲音, 2020年SAMSUNG電視可以支援Dolby Atmos輸出.

而唔支援Dolby Vision既電視播Dolby Vision既片一樣可以出到HDR10
新手唔識,唔該大大
咁q80t配***邊款soundbar最抵屌呢?
要抵玩定高要求?建議有空間就HW-Q70T+後置喇叭

入門低要求就Samsung HW-Q60T,可另購後置環繞喇叭SWA-8500S組成5.1.2組合,可播放基本有壓縮Dolby Digital音訊 (水貨$2000,後置喇叭$900)

中要求就Samsung HW-Q70T,可另購後置環繞喇叭SWA-9000S組成5.1.2組合,可播放高清無損Dolby Atmos音訊 (水貨$3800,後置喇叭$900)

中高要求就Samsung HW-Q900T,可另購後置環繞喇叭SWA-9000S組成9.1.2組合,可播放高清無損Dolby Atmos音訊 (水貨$5800,後置喇叭$900)

極高要求就Samsung HW-Q950T,9.1.4組合,已包含後置環繞喇叭,可完美重現高清無損Dolby Atmos音訊 (水貨$9260)
平香港差唔多成2千,心大心細搏唔搏得過
samsung tv 冇得睇藍viu...
真係冇諗過個appstore可以咁廢
之前聽人講話有嘅? 黃藍都好似有
本身想買75Q95T 自睇錯價錢
原來成4萬幾
如果換75Q80T
會唔會有明顯視覺上分別?
上samsung app store都搵唔倒...
得內置黃viu...delete都delete唔倒

我個部係TU8000
samsung除左用plex睇nas片之外 仲有無其他好用?
只支援HDR10/HDR10+嘅機係播唔到純DV格式嘅片
想問下,假設我買TU8500

咁用NB掛架

咁我應該先買左架,掛上牆,再買電視

定係

等買左電視先叫師傅上來機連架上牆?
Netflix內置果D呢,DV片係直情播唔到?定係可以當普通片冇HDR咁播?
有分別
我覺得係後者
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞