買電視機 / 換電視機 集中討論區 (27)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
同樣*** tv?
YES
岩岩搞掂了
原來要去三星設定開earc
Thx

電視果度: 設定> 音效 >專家設定
• HDMI-eARC 模式 - 開
樓主 我買左Samsung 50吋q60行
仲差soundbar未買 我見百老匯有條q60好唔好用架 定係denon s216都差唔多?
睇電影就HW-Q60T好D, 有獨立SUBWOOFER, DENON DHT-S216就聽歌好, 內置SUBWOOFER唔佔空間

同埋HW-Q60T可以配無線後置環繞喇叭, 組成5.1.2組合
終於完全體了, 聲音表現點?
正 研究緊打機開咩mode好
如果買x9500h
budget $5000到
跟邊隻soundbar 好?
Sony HT-G700
Samsung都一樣內置Airplay+內置哂Netflix/Youtube

畫質LG用IPS Panel 黑位對比度差不用考慮,Samsung用VA Panel 黑位對比度完勝秒殺LG
想問下平時多數用黎睇netflix/youtube/airplay/玩switch,平平地一部43吋 $5000內係咪samsung tu8500係咪最抵玩? 見到豐澤貴d 51xx 應該會再睇下其他鋪頭有冇平小小~

唔該哂
49Q80T多唔多人買?
好以冇乜人討論,但見凶宅冇貨
想問下有無ching買咗Q95T可以分享下喺邊買會抵啲?

係咪百記/兇宅/成人生命都係跟唔到price.com啲價㗎?
Yes
因為好多巴打轉買55Q80T水貨,仲平過49”,配備又好過49“
因為price.com細鋪價係扣除贈品先可以平
擺自己左右㩒實remote hdmi5秒 出cal1 會響十幾次
擺返去放後置嘅位再再㩒實hdmi 5秒出cal2
我買番黎個陣cal2都fail
第2朝再試又得左
發覺最細都40吋 搵落好似冇36吋電視
要買32吋但又冇4K
巴打唔夠位放?放電視空間有幾大?
高660 寬860 咁上下而家用緊32吋
但畫面無啦啦花花地 見仲有d位想換大部少少
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞