【一隻壞錶,竟然可以令我回到過去】( 2 )

988 回覆
157 Like 4 Dislike
唔知點解個結局有啲似想見你
但係如果係sad ending不停輪迴好似更加浪漫
彼岸花開,千年不落,彼岸花落,千年不開,彼岸葉生,千年不落,彼岸葉落,千年不生。
花開不見葉,葉生不見花,花開葉落無雙生,花葉生生兩不見,相思相念永不負,相念相惜永相失。
咁就睇左呢系列幾年 多謝你唉瘋
之前有個app睇得到,而家冇了
仲會繼續寫新故架嘛
呢度除左10年後都有得睇
紙言好似去到幸運故
在線上
多謝唉瘋人寫出一個美好故事
我覺得sad ending,會變左victor放下Hailey,Hailey望着victor繼續陪伴佢一齊
五個女仔 一路走來
最後得芷晴無人理
存在感有啲低
終於睇完喇 d煽情位忍唔住反覆睇左幾次 雖然我個人好想巴打用多d筆墨描寫Hailey車禍後Victor既傷心同埋Paradorx要消失喇 個d撕心裂肺既劇情 但都好欣賞巴打唔想拖戲既心

細想之後 呢個都算happy ending

最後個段同之前其他故串連多次 有睇過既人都會有共鳴 好似呢d故陪伴左好耐咁

啊 咁就完曬喇 多謝巴打好文 好欣賞你一系列既故無論係寫實定係有科幻元素 d角色都可以crossover串連一齊
有無諗過好多後記其實係用Victor角度寫
會有人理架啦,放心
你咁講一講,所有野就自然地串連起來。最後嘅時空,就係我哋平時睇開嘅時空
多謝唉瘋巴 成個系列教識咗我好多嘢 亦反思咗好多嘢

個世界觀太正啦掛
唉瘋宇宙 就係咁正啊
完咗唉瘋巴
In唉瘋 we trust
新故3月14日見
等你啊
駛唔駛留返個1001比你放link去新故
由高登睇到依家完故
多謝你
唔使啦,我信大家會搵到我新故如果驚搵唔到咪科勞我ig
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞