[書蟲]你最近睇緊咩書?5

1001 回覆
112 Like 9 Dislike
同呢度有咩分別?
活躍啲(?)
諗嘢比較慢,唔太擅長即時對話

睇緊呢本
Skill in neighbourhood work 同 an introduction to social work practice
大家好,想問下手機睇電子書有咩平台選擇?
而家用緊readmoo,啲書偏貴
Kobo同Amazon好似冇得手機睇?
Kobo同kindle都可以電話睇
Readmoo 唔好用iOS版app買 要分成俾蘋果所以特別貴
用網頁版買完先用app睇

利申:Kobo用家

Kobo Kindle都可以用手機睇
原來係咁一路買貴咗
我用kobo forma 買左幾個月都仲好滿意
圖書館有hyread 免費電子書睇 可以留意下
新手here

想問下文化類 工具類嘅書
啱唔啱喺電子書度睇?

因為𠵱啲書嘅style fonts illustration都幾緊要

唔該 ~
用緊,個人覺得幾好用,唔係彎住條頸睇書
What money can’t buy: The moral limits of markets
有無書係講點樣思考/組織諗到既野?
平時做野成日都諗一忽做一忽,跟住過程係咁改,
但諗左先做又永遠諗唔到野。
我諗你最大嘅問題係
無將要做嘅嘢寫落嚟+無減少做嘢嘅阻力
推薦你睇呢兩本書

翻睇N 次英雄志
介紹番:金庸封筆古龍逝,江湖唯有英雄志

同期 楞嚴經 - 我有明珠一顆,久被塵勞封鎖;今朝塵盡光生,照破山河萬朵。

得閒揭下 巨人的工具 - 萬能工具書
係bookdepository 睇左簡介,唔似我要既野,
我想要係有無方法將諗既野有系統group埋一齊
Lm
你睇下How to take smart notes啱唔啱你
水果政治學
講台灣水果出口去中國嘅盤算
同埋台灣水果業生態等

簡單講
2004年陳水扁連任後
開放嚟幫國民黨打台南農民省份
最近睇緊一把青呢套電視劇所以順便睇埋原著台北人
有冇D書係一睇就停唔到
Problem Solving 101: A Simple Book for Smart People

本書好簿,入面介紹咗幾個工具你睇下適唔適合你嘅情況
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞