[器材撚]各式廚具(廚刀,鑊,煲 etc)討論貼

1001 回覆
96 Like 7 Dislike
冇得揀玻璃蓋咁on9
已有ikea電磁爐
唔會無喇喇買多個gas爐啦
咁唔好揀依款,揀個平底既
有無人有用vermicular鑄鐵鍋?
好似幾勁!都係日本製,又輕
求奇買左塊1000/5000用左一排
都幾好用
上官網check過,呢隻冇窒化,5000yen,有窒化要9500yen
旬,medium size 檜木,搶到平貨,240唔洗
買左檜木,200頭,減左好多先買,唔係減價都想入長谷川
LC 20cm 圓煲 $1400算唔算平?
我見香港官網要搭兩舊骨賣$1880
專康woll個隻好唔好
差少少夠分換
咪size ? 幾厚? 我都買左塊
神田都藍,日本公司香港連dealership都無,點藍法
人地問隻鑊你講個網

點呀大佬,Google第一個result就係,拎黎做example討論啫又講到要去佢到買
咪打撚左神田 窒化鐵五個字search,你又想點撚樣呀?
貼link又話唔撚俾,無link又有人話無圖無source,連登仔真係痴撚線
條link入邊唔係神田係乜撚嘢呀?有埋圖都要俾你屌真係世界級,詞窮就老羞成怒叫人睇醫生,你柒撚夠未?
早排買左住lodge鑄鐵平底鍋
雖然重到飛起,但又幾好用
個post叫各式廚具定各間鋪呀?人地好地地問個鑊你就藍藍藍,藍你老母咩
想在日本Amazon 買隻山田工業所手打中式鐵炒鑊,33cm - 39cm,直運運費要成$2XX。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞