買電視機換電視機集中討論區 (21)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
咁撚on9既
即係迫人上x9500h啦
想換電視 而家睇中既43吋部部都無貨

sony x7000g 無
Panasonic 40吋HX700H又無
得返3叔同LG
3叔味精太重 二來唔想用泡仔野
SONY再上一級又OUT BUDGET
我想買連款連官網都無貨
想問#1 有啲電視機原生100hz係咩時候用到?
連最重要既console冇hdmi 2.1就得60hz
水貨係咪要另加機頂盒?
扣除贈品嘅話,我可唔可以拎張單去sony 度拎超市cuopon?
多謝師兄
有無巴打知點解哩個野唔肯自己收埋佢?

Sony X9500H

熄電視再開都係度?
想請教如果budget 5000樓下,淨係睇YouTube Netflix,係咪P記50hx700h最好?50tu8000又如何?
謝謝!
會無左。但轉完台就還原基本步,又係番到。
要換電視了
Sony KD-43X 7000G 咩評價? 呢部好啲定係第一版介紹嗰部sony好啲?thanks
唔可以,因為已經平左,詳細可以問番鋪
大陸水貨不需要
唔推薦,舊款咩都冇+行Linux,日後變孤兒
除咗sony仲有咩電視係android?
無可能
上星期我先係啲黃小店買左Sony 55吋電視
一落單三日後就送埋上門
睇片/電視時,畫面會順D, 如果開埋倍速驅動,會更加減少明顯拖尾或殘影,畫面再順暢D

駁電腦時可以1080p 120hz

連最重要既console冇hdmi 2.1就得 4k 60hz, 1080 120hz

有HDMI 2.1就可以4k 120hz
唔該師兄咁如果43吋用邊個好 比較想用番sony
大陸牌子可能有,唔太清楚支那野
NANO86CNA用IPS面板, 對比度低, 可視角好D, local dimming比較差, 背光追唔上移動物件, 影像引擎普通, HDR光度不足

X9000H用VA面板, 對比度高, 黑色比較黑, 可視角稍差, local dimming好, 影像引擎好, HDR光度高D
一陣幫你問下AVOUTLET, 你budget $4000?
P記50HX700H有5年保, 比較好
Sony X80H 43吋智能電視 KD-43X8000H $5090
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞