買電視機換電視機集中討論區 (21)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
咁即係得返cx
但又最慘個vrr好似有bug
同埋差唔多貴一倍
我都想換55吋 應該買水機
其實睇中sony x9500h 最衰下下轉台都要轉字幕 買完實比人小
三星 好似簡單d 完美轉行
買邊款好呢
師兄
想買部48 to 50吋,唔打機,請問有冇推介?
budget 就七千樓下
Q60T同TU8000
點揀好 價錢差唔多既情況
Ps5話支援hdmi2.1
但電視個hdmi port 4指明駁遊戲機
但port 4 佢寫唔係2.1
得port 3 係2.1 但係駁earc
咁係咪唔技援到ps5將來行4k120?
Q60T
port 3、4都係hdmi
即係駁PS5去PORT 3, 跟住又唔比用SOUNDBAR

我覺得係咁
SAMSUNG Q80T水貨
Samsung 50" Q60T QLED 4K QA50Q60TAJXZK $7100

Sony X80H 49吋智能電視 KD-49X8000H $6050
我睇rtings 佢寫只係port4 係2.1
真係咁on9???
迫我ps5 同soundbar earc 二揀一要hdmi2.1????
如果我㨂左earc 咁ps5就行唔到Allm vrr???
邊部TV?
Samsung Q80t Q95t
我見都係得一個hdmi2.1咋
Rtings話得port 4係
Rtings
HDMI 2.1 (HDMI 4)
ARC/EARC (HDMI 3)
咁即係hdmi3 係2.0???
都可以傳送到Dolby atmos ?

Btw ps5要唔要買返條hdmi2.1線?
HDMI 2.0 已經可以有EARC, 廠肯加就可以

PS5跟機已經有1條hdmi2.1線
50吋以下
拎黎玩PS5 / XBOX X
可以有咩選擇?
LG 49" NanoCell TV 49NANO86CNA $7580

LG 48" OLED TV CX OLED48CXPCA $13950
今日來落訂
但百老滙話因馬來西亞肺炎
Sony貨電視要到12月中都未必有貨

求大師 Samsung ,lg 有無一萬內55寸
好推介紹
Sony貨電視要到12月中都未必有貨--->我覺得係SALES呃鳩你, 想你買SAMSUNG/LG, 佣金高

好簡單, 問下其他細鋪有冇呢回事就知道.

以下就係SAMSUNG / LG 啦~

我既價係細鋪AV OutLet既, 價格已扣除贈品, 即係沒有贈品, 百老價現金價平幾多唔知, 要你自己問

Samsung 55" Q60T QA55Q60TAJXZK $7980

LG 55'' 4K NanoCell TV - Nano79 55NANO79CNF $9980
sony 4k120個畫面blur左
歐美個個升左新firmware中晒伏 好似話硬件問題冇得fix
當冇4k120啦
VRR同ALLM唔知仲出唔出
NANO86CNA畫面會唔會仲差過x9000h?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞