買電視機換電視機集中討論區 (21)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
只要唔好睇有台徽既電視台, 同埋唔好睇財經台, 賽馬台, 一般沒有問題

只要打機唔好連續打同一隻GAME太耐, 都沒有問題

https://post76.hk/forum.php?mod=viewthread&tid=323638&extra=page%3D1%26filter%3Dtypeid%26typeid%3D620
Samsung 55" Q60T 行貨
$7980 AV OUTLET

Samsung 55" Q80T 大陸水貨
$6780 盛澤影音

Sony 55"行貨$8000以下冇推薦, Sony我唔建議買大陸水貨
咁sony49-55 有無選擇
聽人講依家韓國好
但我自己都係鐘意日本野
43x8000H avoutlet冇貨
唔明點樣苦主
我早兩星期買 Q70t 水
日日藍viu app 追造星3
開心使用中
Sony 49吋 X8500H Series KD-49X8500H
$7580 AVOUTLET

優點:
1. 100HZ 廣色域 IPS PANEL, 可視角度高, 對比度一般
2. 有earc, 可以回傳高清音訊去SOUNDBAR

雖然你喜歡SONY, 不過近日SONY好多型號賣斷貨, 要半個月至1個月後先返貨
個藍viu app係邊度裝?
佢有個自家 store 一開搵到有得裝
唔係得黃VIU??
黃viu 一轉完區就有 down 都唔洗down
藍 viu 要搵完再裝
趕唔趕住買? AVOUTLET有冇話大約幾時返貨?

急用可以轉買Samsung 43" Q60T $5560, 同級黎
比10月個價貴咗幾舊水添
95t黃藍Viu都有
正wo 我就係下個月搬屋
岩哂
唔該哂呢位巴打

比你揀會揀邊部
我會選49X9500H
係街睇 好似好模糊咁 放大左咁
街係差D, 播CCTVB?
多數情況係image rentention, 下次開機就會唔見
同埋普通電視台我會較低個brightness, default profile真係太光, 部OLED未燒印我隻眼已有印
乜都冇插
多謝 avoutlet仲要係黃店
如果夠BUDGET, 我真係真心推薦X9500H, 畫質真係唔同, AVOUTLET做緊$9980, 旗艦4K LCD智能電視, 買左都唔會後悔, 電視用幾年, 比多少少都值.
係呀 巴打咁都知
CCTVB 現在既分開咁多台, BITRATE分薄哂, 上星期個萬千星輝XXX, 我係屋企睇都覺得濛, DETAIL盡失, 明顯唔夠BITRATE, 我已經用靚天線
佢都唔知幾時有 叫我落100訂 到貨通知
我唔急 thanks巴打
貴左少少 同埋比較少用電視 唔想太大洗

Samsung 55" Q80T 大陸水貨
$6780 盛澤影音

如果呢部同x8500h 對比呢?Q80t又大d 價錢又平$2000
好似仲抵屌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞