買電視機換電視機集中討論區 (21)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
睇戲同Youtube比較多,夠Budget一定A9S最好

A9S同X9500H除了冇HDMI 2.1,冇其他功能欠奉

怕燒印就買X9500H

如果要完整支援PS5,就買X9000H,佢先有HDMI 2.1,支援4k120,Auto Low Latency mode,同埋Variable Refresh Rate

畫質A9S>>X9500H>>X9000H

49X9500H加Soundbar可以去彌補音質,就咁Denon S216都已經有改善,除了音質,55X9500H 有X wide Filter, 可視角比49"高,不過對比度比49"低D

X9000H有行貨,55吋起
PS4 Pro係60Hz

不過都係建議買X8500H,睇電視畫面都流暢D,記得開埋motionflow就更順

X8000H開左motionflow都唔夠X8500H順暢
多謝師兄詳細解答
X8500H冇HDMI 2.1,所以冇PS5認證

冇左4k120,auto low latency mode,variable refresh rate,你自己google下HDMI 2.1功能就知道咩黎

其實就算冇以上3個功能,你都可以駁PS5打機

如果真係好在意果D功能,直上55X9000H,各方面都X8500H更好
soundbar最好駁去電視Earc/arc 既HDMI接口
AVoutlet
點分嗰個HDMI接口係咪Earc/arc?
睇說明書 / 通常係hdmi 3 / 通常係hdmi(eArc) 咁標示
想問巴打知唔知Avoutlet 包咩服務?送貨/安裝個d包唔包? 係咪一定要親身去實鋪落order? Thanks a lot
機身通常有貼紙
送貨好似+100,whatsapp落單,貨到比錢,安裝都係Sony提供

Whatsapp查詢:95432737
✅保證💯全新原廠行貨 有AirPlay Android tv
✅包Sony上門座枱安裝及免費收走舊機
✅設有門市,全港最齊過百款高清電視可作即場比較🚶
✅此價格已扣除禮品/贈品,📞/Wtsapp落單,貨到現金付款
✅設有晚間送貨服務
✅收貨起10天内有壞包換(經代理檢查作準)
✅設有多款挂牆架選購,另有VISA及分期服務
✅地址:深水涉深之都商場1/F,1-5,20,21號鋪(地鐵站D1出口即到/🐎旁)
☎️23878838
⏰營業時間:星期一至日12-21:00
插HDMI 1,3
即係1,3,4都無分別? 我可以亂插?
其實可以,應該冇分別
想多口問問,插soundbar HDMI條線駛唔駛要特別嘅?
唔係太舊都冇問題
如果無問題的話我用mytvsuper條線,咁就唔駛去買。
可以試下
師兄部電視惦唔惦 我都諗緊呢部
未真正試, 尋晚都係駁返曬啲devices, 等weekend先有時間先試下
不過我無PS5試...
LG禮品有無人換過? 見佢要包裝盒上面個條碼 但我掉撚左個盒 裝機個師傅過影張機背相都可以 有無人知得唔得 問左lg無人覆
電器掉盒前剪晒條碼留底是常識吧
我都係咁, 唔使擔心
你WHATSAPP機背相片(顯示電視型號及機身編號) (2) 購買發票比禮物換領個邊, 佢會幫你同LG申請遺失正本條碼
可以whatsapp落單,收貨先俾錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞