買電視機換電視機集中討論區 (21)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
貴多2000蚊 加幅有50%
Q80T有FALD local dimming,喇叭輸出又高3倍

Q70T得Edge Lit Backlight
都唔普通架,睇返文,係咪上X8500H好D?
我選SONY的原因其實係諗緊打機動態會唔會好D冇咁模糊?

如果打機黎講,PAN記/SAMSUNG又有冇咩推介?
BUDGET可以預多少少都OK,但ONLY43吋
上43X8500H,100hz Panel,畫面順暢D
PANASONIC TH-58HX700H
AVOUTLET賣緊$6980
以這個價錢有這個吋數是超值, 優點係5年保養
pan 記呢隻打機 o 唔ok?
打機expect什麼?
新手一問 一般睇電視 睇下YouTube
有機會打ps5
49吋有咩推介??? budget 3k-4k到
expect 打d 競技game, 賽車,運動個d 可以順,唔好疾下疾下咁
TV開GAME MODE打, 就會少INPUT LAG
因為av outlet 話sony 全港冇貨,可能要考慮第二個牌子
唔等得就PANASONIC, 都OK既

可能我推薦SONY推得太勁
PANASONIC都唔係全部型號有貨, 要問
正常的,我打機第一下都係諗sony, 而家問緊Av outlet 有冇其他推介
呢兩部我見你都大力推介,請問有冇咩特別之處?

如果budget 夠係咪直接考慮TU8000, 但水貨冇保養會怕,買行貨samaung 的售後服務又是否ok?
呢兩部我見你都大力推介, 因為好多巴打唔夠BUDGET

又要平又要大吋數得SAMSUNG

加上有大陸水貨可以更平, 啱哂D唔夠BUDGET既巴打

LG LCD太垃圾, 所以唔推薦
Thanks 睇黎32吋都冇咩選擇
仲有Sony 全高清智能電視 KDL-32W660G $3380
不過行LINUX, 怕你少APP用
65吋筆直一萬有無推介
多謝巴打解答
65吋筆直一萬太少行貨沒有推介

Samsung 65" Q70T 大陸水貨 $7450
睇戲睇波為主,認緊sony x9000h不過覺得差唔多兩萬好貴唔值,定其實65吋都要around 呢啲價
香港賣65"係特別貴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞