買電視機換電視機集中討論區 (21)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
想問水貨會唔會裝唔到Netflix 同ViuTV app
水貨轉左區後系統同HK版一樣, 內置左NETFLIX
唔該巴打
其實高階電視機都係VA, 驚唔驚用console打機畫面有殘影?
請問TU7000同TU8000分別大唔大 係唔係overall黎講後者會更加好?

我應該會考慮水貨為主
如果再同下面位巴打講 嗰部Q70T比較
邊部會優秀啲?
請問價錢大約幾多?
Q80T
TU8000比TU7000光度高少少,對比度高D,HDMI接口多1個,有新款搖控

Q70T相對TU8000優點如下:
1. 用100HZ 量子廣色域PANEL, 顏色更豐富,畫面更順暢,殘影更少
2. 影像處理器高二級
3. 對比度高D,黑位更黑
4. 光亮度高接近1倍,睇HDR片更好

55Q70T水貨賣$4660

Q80T相對Q70T優點如下:
1. 有齊Q70T所有功能
2. 喇叭功率高3倍共60W
3. 用直下式背光有local dimming,48分區,黑位更黑,白位更光
4. 有Q-Symphony,可以同Samsung Soundbar 協同出聲
5. 對比度雖然比Q70T低,不過可視角度高得多
6. 光亮度比Q70T更高,睇HDR片更好

55Q80T水貨賣$6780
55Q70T 水貨$4660
你打過電話去問未?
FB 問左佢
有冇ching可以講下avoutlet通常幾點送貨?
同埋安裝坐枱都係放上枱面啫,唔約師傅上嚟安裝有冇所謂㗎
唔約安裝自行拆箱
發現爆Mon冇得換
咁都係約
想請教下咁多位,想買新電視for ps5同睇Netflix,要43寸,Samsung q60t定sony x8500h好?
Sony 有dv睇Netflix好啲
有貨咪鳩衝,可能大貨到,亦都可能係存貨,係行貨就ok啦
千其唔好自己拆箱/開箱,一定要等師傅上黎裝

萬一部機有事,師傅會負責

你自己拆,有事你自己負責
X8500H比較好

有100hz Panel,又有Dolby Vision,睇Netflix好
panasonic 真係好少陳列
pana shop
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞