買電視機換電視機集中討論區 (21)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
Samsung 49" Q80T QA49Q80TAJXZK $8580
HDMI 賣點唔止個120hz

XH95未有減
可能black friday 會
但我應該狗衝XH90了 有4K 120Hz
抵屌

XH95冇減要幾錢?
想問下巴打們
值唔值得為OLED買A9S?
除左48吋(我夠用),功能上有咩欠奉?

A9S同X95H比較,點取捨好?

49X95H同55X95H係咪可以用soundbar去彌補音質差別?仲有咩既大分別?

X90H係咪無行貨賣?完整支援PS5其實同其他Sony機有乜分別?
TH-49HX900H終於今日送貨,我用optical駁返條JBL sound bar studio,用電視remote控制唔到volume,有無巴打知點搞?我試過跟JBL manual個learn mode,整嚟整都只係set到一係較到大聲或者細聲,不可能同時用remote control到大細聲...

定係我用USB 駁條sound bar落電視就十解決到問題?
想問用緊sony tv既巴打
你地除咗Youtube同Netflix 仲會下載咩app睇片
用nas down 片 之後 串流落電視睇
不過你唔洗諗住 播到Dolby vision
現時得 藍光碟解到無損 dolby vision 個碼
你咩用途多?
睇戲多就OK,OLED黑位真係無得輸
電視打機多就X90H/X95H好啲,無燒印煩惱
如果用4k電視,係唔係最好都要49吋,43吋係唔係唔會有好大分別?
三叔65"80T同80R 點揀? 打埋PS5,睇戲多既話

如果同SONY X90H比埋呢? 因為驚三叔無SONY Support ps5 d野咁好
睇戲睇YouTube會較多
A9S good?
請問ps4 Pro 係60hz or 120hz 輸出, thanks 考慮緊買sony 8500h or 8000h
請問ps4 Pro係60hz輸出 or 120hz 輸出 考慮緊買8000h or 8500h 好,會唔會好大分別
ps4 pro 4k得30hz, 1080p先有60hz

直接8500h啦
thanks ching 咁 8500H 算唔算ps5認證或者機能夠唔夠做? 因為遲下都會買ps5唔想好快又換機。butget有限
入咗A9S專用來睇戲同YouTube
無後悔
得9000h有"認證", 因為得佢有hdmi2.1行到4k 120hz
但佢4k 120hz畫面會模糊同埋似乎無得靠firmware fix
不過行到4k 120hz嘅game唔會多, 真係咁執著就等下年la
老實講如果想玩HDR game, 9000H畫面可以話係最低要求, 睇你budget
用翻hdmi 駁落 arc/earc 度
Optical 無cec 功能
點解唔用HDMI接駁soundbar?
睇你同電視距離決定吋數
打PS5 買X9000H比較好,少鑊氣
因為舊電視個遙控control到就無理今晚返去用hdmi駁
有冇邊間黃小店推介?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞