買電視機換電視機集中討論區 (21)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
巴打好, 想買40吋-43吋嘅電視, budget 6000樓下, 主要睇下電視, netflix, youtube, 玩下switch,
本身想買TH-43GX800H 43", 但好似周圍都斷晒貨....仲話停咗產
TH-40HX700H 40"各位覺得點?
都有睇過LG 43UN7400PCA 同Samsung UA43TU8000JXZK
但韓國機好似好易壞...主要都係想耐用, 因為唔係好追大mon同換新
麻煩晒
巴打 有野請教你 依家我部sony x8000h 今年版 係連android tv 個os 都入唔到去 有咩解救?

真心唔明 用用下佢會冇啦啦藍畫面 有聲冇畫面 我試見普通熄機開機唔得 跟官網個方法 熜機 蚊電制 等一陣 再插 都唔得 又試過蚊電制 禁實機背既power同- 再同時插電制開機都入唔到factory reset mode 未見過綠燈 (禁實後面超過兩分鐘)真心絕望依家係連sony 個logo都見唔到 一開機就係得藍mon 乜都冇雖然約左原廠星期二上黎整 但真係諗唔明點解可以咁廢 新機買番用唔超過4個鐘 好唔岔氣
我覺得9成壞底板, 唔好彩姐, 你呢個情況等師傅上黎, 問佢如果要換機要點做, 就算換唔到, 維修都好易, 底板1換1

我2017年機X9000E用左3年幾都冇病冇痛, 仍然有系統更新, 畫面又正

最緊要有保養

你呢個情況唔好搞佢, 等師傅上黎

我留意左呢個POST好耐, 都冇見過有巴打死底板, 你純粹唔好彩姐

唔好絕望
唉 唯有係咁 唔該哂巴打你純粹想呻下
PANASONIC TH-40HX700H 都OK, 最大優點係有5年保養, 賣$4000算交足功課, 又有齊Dolby Vision, Dolby Atmos
我一直都有留意巴打, 所以昨日先問你情況
唔洗激氣, 電器野係咁, 最緊要有保養

係隔離POST76見有人自己淘大陸版X9000H, 一插電就淨係閃,冇畫面但有聲音, 搵SONY唔肯維修水貨, 要自己搵人整, 呢D就真係激氣啦~

輕鬆D啦, 香港人~

PANASONIC都會壞, 又係一買即壞

https://post76.hk/forum.php?mod=viewthread&tid=323238&extra=page%3D1%26filter%3Dtypeid%26typeid%3D620
唉 我都知電器野有時都係講彩數 只不過係同期望有落差姐終於有間房可以放電視自私爽 諗住呢個weekend同條女係房自閉煲劇打機 點知 唉
下個weekend囉

同條女係房仲煲劇打機?
房都用43", 羨慕
解釋得好詳盡 唔該晒想襟用啲 咁我最後應該揀X8000H
請問有無tv amount 造到65" 轉90度角?
巴打有幾樣野想問

1.Q80R全部hdmi2.1?
2.想玩ps5 4k60hz係咪連條線都要換晒做hdmi2.1?
3.Q80R有無VRR同ALLM
無問題, 我房2米床放55吋唔覺大
邊間
AVoutlet. $9980
之前睇過benq個網寫140cm已經可以睇49吋
1. Q80R只有HDMI 2.0B
2. 想玩PS5 4K60條線用HDMI 2.0已經夠, PS5跟機已經有HDMI 2.1線
3. Q80R 有ALLM, 冇VRR, PS5唔支援ALLM
嘩屌
但係隔離房部40W900A差唔多8年機都仲未肯壞,無藉口換部43X85G過去
A1今年年頭先死完黎
係死直個隻,抆插頭一晚再插都係無反應磚左,好彩有續保
係咪死主板?
係,懷疑係系統更新出事
我又冇事喎~
ching你好,

想問下49/50吋, 5-6k, LG/SONY/SAMSUNG點揀好?

好少睇電視 主要睇波(through now e app) , 需要airplay, 會玩ps4, 睇netflix
Q70T同Q80T分別大唔大
搵定水貨擺係我間房睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞