買電視機換電視機集中討論區 (21)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
想買部32吋或以內sony電視比老豆
主要睇電視/YouTube/ Nflx
budget 3000內
同問
x8500h啦
都係6000蚊
唔係sony都得
Sony 全高清智能電視 KDL-32W660G
$3380

LG 32" FULL HD LED TV 32LM6300
$2580
Sony 43吋 X8500H Series KD-43X8500H
$5980

優點:
1. 用100hz Panel,畫面更順暢,殘影少D
2. 有earc, 可以回傳次世代音效比Soundbar/AV amp
Q80R冇HDMI 2.1 VRR,冇earc,如果唔介意就冇問題
兩部差不多
咁即係Q80T好啲啦
Q70R就明顯好過Q70T

Q80T功能上就好過Q80R, 畫質就差不多, 差少少價就梗係Q80T
樓上有師兄話更新左hdmi4有2.1

雖然唔知邊度睇
想買43吋電視, budget$4000-$4500, 各位師兄有無推介?
我見有啲電視(大陸牌子), 色準好差, 打隻雞蛋, 出嚟係螢光黃色
暫時留意到以下model, 邊款色準好啲?
Samsung TU7000
Sony X7000G
Panasonic X600H
Sony 43X7000G
唔該師兄
但我見呢隻mode好多大鋪都話缺貨,係唔係已經停產?
細鋪落訂
開HDMI control
三叔我唔知得唔得,我罪大就開左HDMI control既話會睇到插住既係咩機,係直頭specific到部機個model,插switch就show Nintendo Switch, PS4就會出PlayStation4, 唔係淨係出遊戲機,藍光碟機咁

你搵下說明書睇返有冇HDMI裝置控制之類既睇下set唔set到
X7000G電子垃圾黎,貴得黎又唔值
唔考慮中階機以上既建議其他牌子,唔好買罪大
點解咁講?邊方面有問題?
不論係Panel, 影像處理器,system都完全唔值果個價錢
通街都仲有貨既時候講緊同中階既X8500G差價都係1K到,但係個影像處理表現係兩回事黎
返去試搵下先,唔該晒你
最幣佢個Budget只夠買電子垃圾
咁買Panasonic好過
罪大入門機真係戇鳩鳩,我睇過人地部65“,真係慘不忍睹
鬼影就唔使講,直頭見撚到色塊
巴打 點樣可以check 自己update 左未?
設定到有得check 係咪最update
請問咁多位巴打,我諗住買部55吋機,多數用黎睇波,PS4/5,Youtube,Netflix 暫時睇中左SONY既8500G同8000H,想問兩部有咩唔同??另外三叔既話又有無咩選擇? budget預8500 唔該晒
畫係Q70R>Q70T=Q60R?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞