買電視機換電視機集中討論區 (21)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
想問下應該whatsapp去邊個號碼 唔該哂巴打
下次會學識
唔該哂你 我乜撚都無睇好輪盡
連登有愛~
正正常常 唔洗超勁 第時打PS5
49 大家推邊隻?
AV OutLet 高清專門店
Whatsapp24小時查詢: 95432737 / 95878252

Sony 49吋 X95H Series KD-49X9500H
$10060 此價格已扣除禮品/贈品

Sony 49吋 X85H Series KD-49X8500H
$7580 此價格已扣除禮品/贈品

兩者分別
1. X9500H 影像處理器高2級, 行 X1 ULTIMATE 旗艦處理器
2. X9500H 背光有local dimming, 黑位更黑, 白色更白
3. X9500H 背光亮度高好多, 睇HDR片明顯更好
4. X9500H 用 VA 面板, 對比度更高, 黑位更黑
thanks bro
我諗都係唔諗X90H
一嚟48/49吋比較合適我屋企
二嚟PS我好少玩大作,party game多

Sony OLED燒印情況多唔多出現
屋企唔睇戲唔睇片時長開新聞台係咪好易出事
AV OutLet

Sony 49吋 X95H Series KD-49X9500H
$10060 此價格已扣除禮品/贈品

OLED以下佢最好, 又唔洗怕睇電視燒印

用7-8年等MiniLED出先再換都未遲

OLED燒印

長開新聞台保證幾個月就燒印, 保養唔包, 就算包都死啦, 唔通幾個月上黎收部機返廠換PANEL咩

明白,咁我唔長開就應該唔大問題
即係巴打準備買A9S?
唔睇電視就得
利申A9S用家唔睇電視
不過Netflix都要小心啲右下個紅色Netflix logo
oled真係好煩
OLED睇電視小心電視台標誌燒印
但係佢個純黑無限對比度睇片係好屈機

以前得Sony Z9D可以匹敵
有無巴打用Sony內置嘅netflix睇片可以改到字幕顏色?

喺netflix homepage改完字幕顏色之後,用電話睇就改到,但係電視睇就無變
試下重新啟動電視, 搖控按實POWER鍵10秒就可以REBOOT
點改
買咗49X8000H
用黎睇youtube幾好
睇魚樂無窮咪成個魚缸印
現在都冇魚樂無窮啦~

巴打建議你去睇下A9S同X9500H畫面先, 其實X9500H畫面唔差, 又唔怕燒印, 24小時新聞台都唔會燒印, 又平好多
鍾意全天候播新聞財經咪唔好買OLED囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞