買電視機換電視機集中討論區 (21)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
追晒呢個post
$10000-$15000筆直 係咪一律建議X9500H?
睇波打機Youtube Netflix airplay裝viu都需要。
另外唔想裝sound bar係咪揀55吋?
想問P記 49HX900H vs 罪大 49X8500H
邊個好d
巴打好唔好用? 邊度入手?
公司部電視突然之間係咁自己開同熄
想入一部非大陸牌又夠平又有至少有40吋既電視
budget <$4k
pot player 播HDR content, video renderer要用madshi (madvr)
我都想知究竟佢個X balanced Speaker音質如何
原本想額外買個YAS 209

音質差就直接49” + YAS 209
P記 Aeon買左 fx880 49寸唔夠一年琴日突然畫面冇display
搵aeon warranty定直接P記?
睇左Google 保修期內都要俾錢
直接搵P記
買比屋企人43吋冇咩要求,多數睇YouTube

買Sony x8000定Samsung TU8500好?
Sony x8000
Budget 6千左右 想要49-50吋 冇特別牌子偏好 主要睇片唔打機
見得Sony有Android TV 唔知Panasonic個系統會唔會好廢
追哂post見到呢3個型號 邊一個比較好?

Sony X80H 49吋智能電視 KD-49X8000H HK$6,280
Samsung 50" TU8000 Crystal UHD 4K TV (2020 HK$5,080
Panasonic 50吋 4K LED 智能電視 TH-50HX700H HK$4,980
唔係有HDR掣咩?
不過我唔會用potplayer
之前2070s試過就算set晒madVR 接近最高畫質同LAV
唔窒唔drop frame 不過唔靚
都係差過用KODI同VLC喺Shield TV Pro上面播
KODI 仲要食到Dolby Vision
CX
G Sync compatible 認證即係freesync料扮g sync
2080s級數根本玩唔起光追
我都冇為咗呢樣嘢買CX而唔買A9S
但之前unreal 個ps5 demo 真係好撚正, 我諗俾d 時間應該tune 到掛.
用緊55吋9500h答你個喇叭普普通通gimmick 居多

4個喇叭加埋總輸出得30w唔好太大期望

普通睇電視都ok, 但要睇戲嘅話一定要駁soundbar
試左windows版Kodi,開唔到HDR - 個電視冇HDR logo彈出黎,而且畫面over exposure得好緊要
如果電視係x9000h / x9500h
soundbar 有冇咩野推介?
budget 約 4k
最近見好多人用HT-X8500,同HT-G700大唔加分別呢?
HTX 9000
唔係windows 係Android tv 嚟
Windows 個hdr 根本好有問題
真係要玩DV HDR 最好買Shield TV Pro或者係oppo udp 203
求問大家2019 Panasonic TH-49GX600H同2020 Panasonic TH-50HX700H 點揀?有咩分別?想睇Netflix 同埋追劇
Panasonic TH-50HX700H 比較好
我部LGCX電視(行貨)連唔到google home 有無巴打知道係咪region唔可以set香港?
HT-G700多個低音SUBWOOFER, 好過HT-X8500好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞