買電視機換電視機集中討論區 (21)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
電視內置個netflix app 冇apple tv 咁成熟
43寸 行Android ,Sony X8500H/G有無伏?
H 同G 有咩分別?
X8500H係2020年機, 有earc, 用新CPU, ANDROID TV反應快D, 有AIRPLAY, HOMEKIT

X8500G係2019年機, 只有arc, 用舊CPU, ANDROID TV反應慢D
琴日師傅上左黎 一開部電視就話冇得整因為MODEL太新 一係就要訂零件一係就換新機 我問佢壞咩 佢答唔出 但係就話應該唔係壞MON 咁我就緊係換新機啦 今日SONY打俾我話可以換新機 但冇現貸 最快都要一個月之後 期間可以借住其他MODEL OR 舊版俾我用住先收左線我打番去AVOUTLET睇有冇現貨換 佢自己寫明10日有壞換新 佢覆番我佢都係問番原廠拎貨 佢做中間人咁 依家DEAL緊可唔可以如果佢鋪頭有現貨換左俾我先 佢再同SONY搞

唉 屌好撚煩
近排好多人買,我力推,賣到冇貨

雖然應該唔關我事

部機太新冇得整,意料之外

近排好似幾款modal都賣斷貨,有其他巴打都買唔到
就係佢地無
咁買HX700H囉,雖然我覺得差少少
應該獨立一兩件parts係要訂先有得整 依家仲要武肺 運輸一定有delay 唉屌好撚黑
咁我換機就真係一定要等
屌到佢甩褲啦
你俾咗錢件貨defect喎
重要等
叫佢俾住勁啲嘅model你頂住檔
覆錯
屌到佢甩褲啦
你俾咗錢件貨defect喎
重要等
叫佢俾住勁啲嘅model你頂住檔
有冇問下AV OUTLET有冇43X8500H現貨?

可唔可以補錢換/升級
咁除左佢仲有冇其他推薦?
明白
10000 BUDGET, 49"機係X9500H係最好

SAMSUNG 49"機全部得50HZ PANEL, 畫面冇咁順暢, 55"就唔同

LG LCD機太差唔推薦

PANASONIC頂級LCD機HX900H今年也COSTDOWN做Edge LED

SHARP, TOSHIBA賣緊果D已經係大陸機
1.8米 = 49"
2米 = 55"
2.5米 = 65"
但音質方面8500H同8500G比邊個好d?

因為我睇官網specs比較 見8500G有 clearaudio+ 同 s-force front surround, 8500H就冇

摩擦力

不過我覺得分別不大, 因為用緊, 唔覺有咩大分別
X85G 43" 49"因為係閹割機閹左個Atmos喇叭先用返呢兩隻個名懶係好長既舊技術,2016定唔知15已經用緊既野黎,新機無係正常,因為已經比返晒新既Atmos speaker
咁我買9500h了
本身都因為hdmi2.1撚左好耐
咁音響方面除左g700有冇介紹?
如果真係要HDMI 2.1, 就55X9000H

不過我唔覺得PS5行到4K120, 最多都係為左VRR而買

畫質就真係X9500H嬴一截

音響方面如果夠位我推薦JBL BAR 9.1
解答得好詳細
soundbar如果唔夠位就g700?

不過我覺得SONY TV配番自家SOUNDBAR會比較好, 少好多兼容性問題

就算有問題, 如果用同牌子可以CALL師傅上黎解決

例如出DOLBY ATMOS, 有時夾唔同牌子可能睇NETFLIX回傳唔到ATMOS訊號
明白,我等埋聖誕睇下有冇咩優惠就入手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞