買電視機換電視機集中討論區 (21)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
Sony X80H 49吋智能電視 KD-49X8000H
$6280

Samsung 50" Q60T QA50Q60TAJXZK
$7080

Panasonic 50吋 4K LED 智能電視 TH-50HX700H
$4980
Q60 好似靚好多
咪又係差唔多,QLED咪又係LCD
Sony x8000h 同850有咩分別
X8500H 100hz 面板 有earc
唔該哂Ching!
如果想換 43吋電視打PS5,LG 43NANO79CNF 好唔好?
X8000h 係咪日本做
我都搵緊部65‘ 主要睇電視, Netflix, 睇左X9500H, 若果想平d, 買2019年G系列,得唔得?
唔係
G系列已停產,你可以試下問

想平D,買番X9000H

Sony 65吋 X9000H Series KD-65X9000H
$18000
搵到係potplayer問題,試左百九幾個setting唔知邊個work左HDR正常返。但就仲有微窒,間唔中類似skip frame咁微lag一下,唉好難完美,不過真係好正
55‘ TU8000 同價位 無其他選擇
我有考慮過OLED, 但怕成日睇TV有印, OLED 有咩推介? A9G 今年冇新款,LGCX 好似是印尼做
馬來西亞,得X9500H係日本
部ps5 開光追連4k 60fps 都做唔到, 好彩冇為左佢買9000H而唔買9500H...

唔知d 廠要搞幾耐先谷得起知performance
同時用電腦同ps5 係咪好少選擇
Fuck
呢個問題你問返mon post果邊
PS5 Pro
一日未出都唔洗換電視,永續部HDMI2.0

買PS5唔開ray-tracing買黎做乜
x9000H 都唔係日本?
唔係
開同唔開 其實都唔算好大分別
Ps4 pro真係唔駛急換
樂聲 Panasonic 40吋 4K LED智能電視 TH-40HX700H

$4k左右
請教大家同價位 呢部係咪最好?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞