買電視機換電視機集中討論區 (21)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
每年3-4月就會發佈新機
下月應該返貨了
用緊21:9 mon
度過而家係大約83cm 闊
如果換番16:9 mon 4k 差唔多闊有咩選擇?
會插Mac windows 同ps5
但到機出可能已經5月或者更遲
只有40"機合乎要求, 40"機選擇不多

PANASONIC TH-40HX700H
$3930
(闊x高x深)
90.1 x 56.9 x 20.8 CM
有1個HDMI 2.1可以支援PS5
要需要就唔好等了

現在電視科技已達瓶頸位, 下年新機多數改進只係全部支援HDMI 2.1
如果samsung 個啲q708090t 仲可以點改進?
會唔會下年多左dv?
可能啦Samsung最衰就係冇DV,同埋costdown
其實係唔係hdmi2.1 緊唔緊要
利申都會買ps5
唔急咪等下年新機

冇HDMI 2.1都可以打PS5
唉 不過我最擔心係屋企隻貓多手
未見過咁撚清既畫質
如果唔好彩 通常保養包唔包
咩唔好彩?? 抓花?抓花保證唔包啦,人為
搞到有死點呢?貓貓拳
有冇咁大力吖
好似幾好!!!!
但駁電腦會唔會好怪d 色
以往用d 電視駁電腦會有dd delay 同偏色
呢點答唔到你,不過一般用HDMI接駁應該問題不大

你當Mon用?會唔會太近
本身用緊3x 吋個lg 21:9 已經覺得細
怕你40吋4k解像度唔夠,睇落去見到pixel
睇片坐後d
有冇ching知sony 8500h重插唔插舊式5.1 hifi舊電視嗰時係插兩個三色線位,而家得返一個重要只係video output個hifi 重要冇光籤窿添
岩岩係豐澤買左samsung 50” QLED X60T
$7880 今日時代廣場送double coupon
睇中好耐 突登簡今日去買
想問下如果裝掛牆 $600-$800
係咪合理價錢?係豐澤安排既contractor
仲有原來samsung原裝牆架唔可以拉出同轉角度但要$9xx
on9
原裝牆架9成9FIX死位, 邊有得轉

$7880有咩贈品跟?
一係光籤出訊號, 一係HDMI EARC出訊號
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞