[TENET 天能] 有劇透慎入 套戲冇bug 話有bug嘅係唔明

898 回覆
18 Like 110 Dislike
屌 睇呢度d回覆仲好睇過套戲
個個分析能力200分
客觀性如果會因主觀而改變就唔係客觀啦.....
其實都幾勁, 好似佢為咗令自己唔好啱,
一直將一D關鍵字改成其他意思, 主觀, 客觀又有新定義...
全方位咁令到自己可以一直錯
如果順向子彈射死逆向既人:
逆向Neil既時間線係 用部機逆向>係部機出黎>行去順向主角到>對Neil黎講子彈係突然出現喺佢身體>出現槍傷>粒子彈係個身到退返去把槍到>生定死??係死因為冇傷變有傷
順向主角視角: 主角見到Neil條屍先>敵開槍射自己>條屍起身擋左>條屍退返去部機器到>Neil逆轉返黎

結局播嘅只有順向主角視角 冇播逆向Neil
大家都明咩係主觀客觀
得佢唔明
200分能力都教化唔到佢
佢蠢既程度有幾多分
講得好岩
佢喺有bug論主場問嘢
樓豬喺果個 post 又話我地全部人唔明
咁我緊係叫佢黎呢度問
逆向既人比順時既人射既時間軸:
用部機逆轉>生存>突然死左>個身突然有槍傷>個身有粒子彈飛左出去>粒子彈返左去槍手把槍>逆向既人未中槍>生存(因為粒子彈未射出去,未中槍)。
即係死左未?
唔係咁架 客觀性係要一直處於相對於主觀性 先可以叫做客觀性
如果你用正向睇 正向主角
正向主角已經係主觀性

正向角度=由正向主角角度出發 >正向唔係相對於正向主角>正向唔係客觀性

逆向角度=由逆向角度出發>逆向係相對於正向主角>逆向係客觀性
因為係相對 所以先係客觀
你又搞錯左相對同相反啦on9仔...
逆向既人比順時既人射既時間軸: 用部機逆轉>生存>突然死左>個身突然有槍傷(呢度開始已經中左)>個身有粒子彈飛左出去>粒子彈返左去槍手把槍>逆向既人中槍>死亡(子彈逆向由Neil 身體回到支槍,係未開槍但係Neil已中槍)。
正確係咁
呢度 正向時間都係相對於逆向時間架
時間本身就係相對嘅慨念
咁你講下你睇法
我同你講客觀同主觀係相對唔係相反啊你又講時間做乜鳩啊on9
你reply我嗰篇我冇講相反喎 我咪講緊相對囉你係咪眼殘

我再上幾篇有講相反咪講錯 我咪認囉
呢篇我冇錯架
由朝屌到晚都唔化
呢個係佢定義黎架喎 佢同主觀性本身係相對
你理解既係主觀同客觀係相反
但係你po既圖同大部份理解既都係主觀同客觀係相對
哩到既相對係指主觀係會變相對上客觀就係不變
所以咪話你中文都唔識
你望下 客觀相對於主觀 係不受主觀手段影響
主觀不等於主觀手段

你一慨而論用同一視角咁睇已經唔係客觀
客觀係要逐個case黎決定邊個係主觀 邊個係客觀
我頭先係分開逐個事件睇架
但係你地就兩件事一齊睇 而呢兩件事實際上主觀係唔同角度黎 佢地相對嘅客觀都唔一樣架
你地將兩件一齊分主觀客觀係唔啱
應該要獨立咁睇
個別事件睇既客觀已經唔係同一個客觀啦....點比較啊
真係個個話你錯都可以死撐,厚面皮到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞