[TENET 天能] 有劇透慎入 套戲冇bug 話有bug嘅係唔明

898 回覆
18 Like 110 Dislike
因為戴氧氣罩係for逆向人喺正向世界呼吸, 當時女主角已經正向返, 所以唔洗。

你認真問問題就去返主post啦, 呢度係撚一條睇唔明但以為自己睇得明嘅傻仔架。
你地推post太快, 我追唔切...
請問係咪終於點醒咗個傻仔?
樓主重未上水
女主係逆向多一日再轉向 去返正向世界
Sator都係一樣 佢兩個喺遊艇日都係正向人
即係佢喺現在嘅過去再逆向多次,所以就變返正向?

戲中係咁做女主角受傷嗰幕
劇情係由左至右之後轉向由右至左

首先 由正向世界開始 從男主角出發 睇到女主比逆向子彈打中嘅過程
之後個鏡頭係轉左去Sator個角度 跟住Sator 一齊入機轉向
之後跟住Sator 睇到 Sator 開槍打女主個過程
係呀 佢轉左兩次向架
4同2 係唔同時間點黎架 冇得比
你嗰幅圖
正向係跟上面12345咁發生
逆向係跟下面12345咁發生
你要睇相同時間點先一致
相同時間點 身體狀態相同
你用唔同時間點睇 身體狀態梗係唔同啦
依家嘅你同一出世嘅你 身體狀態都係唔同

你唔可以用唔同時間點黎比架
你畫你認為正確嘅火柴人圖嚟睇下先,唔好逃避
上面
上面幅圖我畫㗎 咪偷圖啦,有記錄㗎
我用ppt整架喎
你要手畫冇問題 等一陣
我哋話係睇火柴人圖,叫你將你個表圖像化,你用ppt 將你張錯嘅文字圖再打一次有咩意思
仲有你個ppt 下面逆時條time line 無啦啦past 同future 都調轉埋人哋部機係將時間倒帶,唔係將過去同未來調轉
對於逆向人 未來指向係倒轉架
你張圖子彈畫錯方向

如果係咁嘅話,係咪即係話其實就好似拎逆向子彈咁,只係將主角視覺見到嘅嘢倒帶就等於逆向發生嘅嘢?
不嬲都係咁
大佬 你唔係唔知呀嘛
咁你話有冇bug 唔住我呢幅圖就去睇片
由男主開始睇到Sator 質問完
如果時間倒流 所有粒子都回流
光都會 而且光係最快 回流速度都最快
所以望嘢應該係黑 嘜鳩都睇唔到
水氹同Neil擋子彈都係架
你想我畫公仔就要等我聽日得閒先
因為我仲有好多野要做
你地鬧我唔緊要 我慢慢講你地慢慢理解
問你一個問題 你肉眼見唔見到光粒子流動?
係捕捉唔到架 咁係咪代表你見唔到光?

時間倒流 你睇唔睇到光粒子倒流?
都係捕捉唔到 咁係咪代表你見唔到光?
我就係等你依句

我依家就倒轉條片俾你睇下你有幾on9, 係你話主角視覺嘅嘢倒帶就等於逆向發生嘅嘢嘛,咁無理又條片調轉咗會同你畫嘅sator timeline 唔同啦

https://www.dropbox.com/s/sp2hyryo2ub4yo6/Video%2018-9-2020%2C%2011%2045%2018%20PM.mp4?dl=0
主角中後去戰場前, 係架船度做引體上升有冇話係想帶出咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞