[TENET 天能] 有劇透慎入 套戲冇bug 話有bug嘅係唔明

898 回覆
18 Like 110 Dislike
佢仲要post張定義出嚟,然後改埋定義入面d字眼嘅意思, 例如"相對"...
樓主重未覆我自創設定既問題呀
佢已經完全無視左我

可能佢發現佢解釋唔到依個bug

你唔覆我我當你認錯架啦
跟返刀傷logic, 逆向人個傷相對於逆向人係逆向
即係個傷係一開始有 去到被吉前變返冇
neil個case 係由冇中槍變中槍 呢度已經調轉左
明明子彈係逆向(相對於逆向人), 個傷應該都係逆向(相對於逆向人)(跟返刀傷logic)
所以正確應該係neil一出旋轉門果下就已經中左槍, 直到去返案發現場, 子彈入返槍口變冇事
可惜咁的話相當於neil一出門就死撚左 呢度咪出左個paradox囉
我覺得係想拍到逆向睇又得正向睇又得
你睇下以下statement有冇錯

對於(正向/逆向)世界及(正向/逆向)人/物件,(逆向/正向)人/物件會逆向運動/反應

呢一句套喺所有sence都啱
Neil嗰度係死左變冇死架 今次你錯
跟呢個statement諗

對於(正向/逆向)世界及(正向/逆向)人/物件,(逆向/正向)人/物件會逆向運動/反應
之後你會發現所有scence都係一樣 唔同時態嗰個人/物件都係會逆向運動/逆向反應
咪講過嗰度係我錯囉 追po啦
因為佢做引體上升已成事實
所以有bug
你試下用pin嗰個statement睇每個sence
都唔會解釋到水氹同倒後鏡既予盾
你理解試錯
你試下思考下就明
好 我睇下先
睇到好撚辛苦
笑撚死係megabox食緊飯隔離對情侶傾緊天能
又係講緊刀傷同neil槍傷有bug
想問neil逆向死既話,咁逆向黎講佢條屍咪永久訓係度?
咁順時既話佢條屍應該係邊個時間點出現?
唔知有無人問過,sor無追post
逆時人點睇嘢同聲嘢,物件由反射變吸收
睇野無分別 光都係會反射入眼
聲要錄起倒轉聽 所以條女俾槍射個幕係講完D聽到反轉既聲 之後再播番聽明既聲
一個順時人睇主角就見到佢係向倒後行咁踩到水氹
咁佢踩完個步隻腳離開咪有漣漪
由主角角度咪佢未踩之前有漣漪踩左變平
其實套戲設定
已經係完左歌劇院火車軌果場戲話左俾大家聽
點解仲要爭論
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞