[TENET 天能] 有劇透慎入 套戲冇bug 話有bug嘅係唔明

898 回覆
18 Like 110 Dislike
因為bug 嘅係你嘅思路唔係套戲
Kat 無論係邊個角度睇都係有逆向反應
同實驗室粒子彈一樣
你繼續解釋啦
Kat 喺主角角度 由冇傷變有傷
Kay 喺Sator 角度 由有傷變冇傷

咁係冇問題架喎
因為你係由兩個角度睇
就係好似我之前講咁你將過去同未來調轉咗。你可以睇多啲倒轉嘅戲就會明點解。
但係對於逆向嘅人黎講 未來姐係正向世界嘅過去 唔啱咩
時空穿越啲片
過去主角同未來主角都係正向人
佢地都係順時生活

但係倒轉片 過去主角同未來主角時態唔一樣
未來主角係逆向架喎
逆向人做左某啲野係改變左正向世界嘅過去

只不過逆向人嘅行動都係命中注定
你明唔明我意思
我睇到noon單野了
你地一晚推post真係推得太快, 睇唔切。

你望下
對各自嘅人黎講 過去同未來都係一致
佢地做左嘅野同樣係改變唔到
啱呀,所以:

過去kat: 未傷 ------->未來kat: 傷咗

未來sator: 開咗槍<--------過去sator: 未開槍
我意思係你可以試下將多啲戲倒轉睇就會明點解,例如哈里波特,變形金剛等等
係 你啱 我明呢個
我唔明 呢個sence有咩bug
因為女主受傷係已經發生左 之後劇情都睇到係咁
我download 套戲 之後轉倒帶黎睇?
依個sence 無bug, 係你自己畫張圖有bug
係呀,我都係成日睇所以先可以一口講到點解kat 依一幕係咁發生
從來冇人講話邊一個scene有bug, 邊一個scene冇bug,
一直個個都係講緊正逆向干涉嘅劇情入面有唔一致嘅地方,
即係話係要幾個scene一齊睇, 就會見到有唔一致嘅物理現象, 即係前言不對後語。

你理解完 夜_雨 巴打d野, 下一步應該去學下中文, 睇下咩叫主觀, 咩叫客觀,
"獨立事件"係唔等於"獨立思考"等等....
樓主重未覆
上一頁柒到到甩肺, 佢仲有一刻以為自己贏咗
原來俾個巴打set咗陷阱, 將軍冇棋。
邊幾個scence?
我再理解返
同埋佢駁唔到水氹同倒後鏡個bug
佢之後自創左個設定,就不了了之
巴打可唔可以quote返個post
想恥笑下
32頁開都OK, 你睇返夜_雨同樓主成條討論...
樓主仲畫咗張圖出嚟, 好好笑...
我都放棄咗啦, 見到佢自定義"主觀客觀"已經知道佢係冇解...
連中文字都可以改意思, 點搞得佢掂...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞