[TENET 天能] 有劇透慎入 套戲冇bug 話有bug嘅係唔明

898 回覆
18 Like 110 Dislike
(如果傷口有留疤)其實就係好似你咁講 而個疤都係由冇變有 (對應返慢慢康復嘅過程)
之後就好似你咁講

如果傷口冇留疤 就係突然比逆向子彈穿過
你睇下套戲 佢有暗示過
另外關於子彈窿,順向既人幾時會見到,我prefer係開槍既逆向人係進入左逆轉機器直到佢開槍個下計中間依段時間,然後係順向世界既子彈窿就會係相同時間之前出現 (例如有人係3點05分開逆向槍,再係3點由逆向轉順向,咁順向世界就會係2點55分出現子彈窿)

至於子彈窿出現方法: 憑空出現。正如有人從逆向轉順向時,係順向世界既人會見到佢come out of nowhere,所以由佢射出黎既子彈,個子彈窿都應該會係咁

啱!你明我講乜
結果早注定,即係有果先有因。依家套起嘅果係kat 受傷,受傷嘅因係俾逆向sator 由前面收返粒彈穿去後面。

但點解sator 角度睇,果係kat 受傷,但因係sator 射子彈由kat 後面穿去前面?點解兩個因唔同?
男主問 咁自由意志呢?
條女答
你不出手 子彈就不會動

男主以為係佢可以揀攞定唔攞子彈
但係喺逆向角度 主角一早作出左選擇

由始至終男主係必定會攞子彈
因為如果佢冇攞 我地唔會睇到呢一幕
癡線
樓主做咩又亂加設定,依個設定又係樓主自己老作
發覺樓主好鐘意加d戲外既理論去「support」自己
你睇多次嗰一幕
由正向男主開始
一開始Kate未受傷 之後睇到比逆向子彈打傷

到逆向Sator
逆向Sator嗰幕 Kate未受傷架 主動開槍之後先受傷

你上小鴨影音搵
我覺得樓主係格硬將依個bug講成「設定」,真係吹鳩脹
如果掂唔同時態嘅嘢就會改變果樣嘢嘅時態,咁kat 都應該俾逆向sator 摸到變咗逆
你講緊你get錯左呀化
由1:22:20開始睇
啲人都唔洗帶氧氣罩,因為空氣掂到果個人變咗時態
有無link
呢度我get錯左 sorry

逆向男主揸架車都係逆時物件黎
逆向Sator揸嗰架都係

正向男主見到逆向男主架車係逆向運動
代表架車都係逆時物件
係 我錯左 仲有頭先你講嗰個都係錯
樓主將個bug講成個nolan係套戲既設定
唔洗同樓主呦,樓主係岩撚曬
我懷疑樓主係物理學家
其實我地附和下樓主玩下佢重好
佢依種人係共產黨思維,人地錯曬自己就岩曬
其實我到呢架都唔明邊有講到套戲係命定論,命定論係主角班人信既野,女科家解釋都冇佐證到命定論
命定論嗰度我認同你地架
套戲本身係命定論 你地啱

但係逆時車戰架車唔係順時車黎
但你地話係順時車
套戲由始至終只有一個結局 無法改變架
所以係命定論黎 你以為佢地有自由意志姐
樓主表達能力其實有d問題,睇佢d觀點其實睇得好辛苦
係咩原因令你覺得佢係逆時車?
記唔記得正向主角見到
逆向主角架車逆向反車變返正常之後倒後行?
佢比逆Sator威脅 架車都係倒後行?

如果架車係順時車 正時主角係唔應該見到架車逆向運動
由此得出 逆向主角架車都係逆時物件
明咗, 我記錯咗逆向果時sator 射子彈打傷kat, 其實係射子彈另kat 由有傷變無傷先啱
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞