[TENET 天能] 有劇透慎入 套戲冇bug 話有bug嘅係唔明

898 回覆
18 Like 110 Dislike
What has happened will happen, 呢個其實好self-reinforcing 純粹係主角個組織信呢個諗法,先會造成個loop. 所以套野先叫tenet, 因為個故仔就係講主角既「原則」/「教條」
我地知道 我地原來唔係拗呢樣
只係想講下 因為見人成日提命定論 但電影都唔係想講果個世界係咁行

你地連定義都搞錯
我當主觀係主角嘅角度 客觀一定係同主觀相反

水氹 逆時主角係主觀 客觀要用順時角度
倒後鏡 順時主角係主觀 客觀要用逆時角度
計埋另一個post
前前後後十幾個人證明左
羽蛇係冇撚得救

佢唔明人地講乜
佢唔明自己講野前後矛盾
人蠢冇藥醫既典範
柒頭中既柒頭
"第三者角度(客觀)"係討論者自己set嘅姐,可以係順時亦可以係逆時。
但係定咗之後就唔可以轉。轉咗就唔係客觀。
當討論兩件事情嘅時候, 要保持第三者角度(客觀), 假設我set"第三者角度"係正向,
如果要討論水氹同倒後鏡,我地就要一直保持喺正向角度去觀察喇
當完全用主角角度睇都係錯啦
撞車事件: 順住主角時順既物理現象
刀傷&水氹: 逆住主角時順既物理現象

又點解有矛盾架,咁都唔明你真係好撚蠢
佢一直都係順時逆時攪亂晒
好多人同佢解釋過
佢都係唔明
原來已經玩咗一個post, 我做咗認真撚...
相對=/=相反,你連中文都fail
條友真係經典...
套戲係有行命定論同不過唔係單一命定論
逆時狀態下 正向世界嘅命定論係可以被取代
一旦取代 正向世界會由 一個單一命定論 變成另一個命定論 中間冇時間差 正向世界嘅人係唔會覺得有變過 但實際上有變
佢又post啲野出黎證明自己係錯
但佢睇唔明
佢話咁樣係證明自己岩
笑撚死我 救命呀
呢個 post 第6頁就開始變天能2
進步咗
你講到逆行人可以改變過去
又講到neil係受未來既主角指派番黎救自己
去改變過去殺死swat team隊員
我咪問你咁未來個主角係過去有冇比neil救過,如果冇既話佢係點生還囉
丫屌原來你又真係知如果neil冇救主角,佢係會死架喎
咁究竟neil去到過去係咪真係改變過去啊
我就覺得係改變左過去既
佢既智商只係足以理解 負負得正
負負負得負 佢已經攪唔掂
佢有可能講負 有可能講正
去到第3步就亂晒籠
喂你知唔知相對同相反有咩分別架
笑死
唔係自己set架 你係呢度搞錯左
主觀同客觀係相對 主觀變客觀變 主觀唔變客觀唔變

依家 水氹 主觀係逆時主角 客觀要係相對 姐係順時

倒後鏡 主觀係順時主角 客觀要係相對 姐係逆時
以上講嘅係一定要咁做 因為係主觀同客觀嘅定義黎

你地話 一直保持正向(順時)咁睇兩件主觀唔同嘅事 本身就違反左個定義 係錯架
如果neil改變左過去,咁未被改變前既時空下主角係點存活?
如果過去可以被改變,咁neil點解一定要死?
撞車事件: 順住主角時[size=6逆黎][/size=6]既物理現象 (子彈窿逆流 倒鏡還原)
刀傷&水氹: 逆住主角時順既物理現象 咁就啱
佢係先入為主既極致
個證據證明佢係錯
佢會自己拎呢個證據出黎
然後話個證據係證明佢岩
條友真係傻架
係相對呀 順時同逆時本質係相對架
正向數10秒=逆向倒數10秒
主觀點變都好客觀都唔會變架....你睇你自己po咩啦。。。。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞