<新婚的我搭上了鄰家少婦>

942 回覆
365 Like 27 Dislike
星期六日比樓主休息下啦
成日打少野,補充返陳太有一頭烏黑亮麗既曲髮,極有女人味。

配合上果動誘人既香水味道。真係行過都會比佢既香氣引到回頭去望。
留名
又推下先
Where is the man??
今日係屋企諗下個故仔點寫好
聽日返工先打
等你
落到去大廈門口見到ALICE係度,「SORRY SORRY,我太急上左去洗手間,我岩岩打左比裝修佬,佢話就到。」

諗住裝修佬一定係著得好CHEAP咁黎,點知完全唔係!!! 係街口聽到有引擎聲傳過黎,依條單程路基本上係比左右兩排高高既樓包住(高樓既下半部係停車場同D CLUB HOUSE),所以有車入黎D聲會比兩面高牆搞到好應聲。

部車係寶馬5系,就正正停左係我同ALICE前方。「係唔係羅生?」依位男士應該就係裝修佬,真係估唔到裝修佬都可以揸寶馬。 「你係裝修師傅? 嘩你就咁泊車係度唔怕?」 都係是但搵野9吹下,由於依條係橫街真係得我地果座大廈叫有人住,所以泊一陣係OK。 「叫我PETER得啦,車泊一陣OK 依頭好少有人抄牌。依話一定係你未來太太,阿Jeffery話左比我知你地就結婚。 哈哈! 弓喜~ 我地上去睇下啦!」

上左去我地度,阿PETER行左個圈,又四圍拍下D牆,之後就話「羅生,你依度真係好細下, 但好在你有個大平台。 不如咁,我同你打通間房造大個廳。之後再善用一下個平台,我地用半個平台位起道牆,咁你就可以當飯廳用。平台留半個比你同朋友上黎BBQ,好爽呀。」

「聽就好似好吸引但合唔合法架?」 其實我見ALICE比個講到想咁做,不過我因為冇錢唔想搞太多所以用唔合法做借口。 「羅生放心,係樓下我見到A室都係咁做,一定冇事WOR,你估政府D人好得閒咩,一家冇事。地方大左你地會開心好多。」

「都好WOR,我地試下啦我都有少少擔心唔夠地方用。 阿舟我地一於咁做。」 ALICE心入面已經幻想左間屋完成後既樣。 我係佢耳邊話「咁搞一搞唔知幾錢!!!」 「但好過第時冇地方用,我好想咁做啊。」ALICE拉住我隻手。

比ALICE咁要求,都係冇計,但由於冇咩錢做,又唔知阿BEN條友D TIPS今次掂唔掂。 唯有叫住PETER再比個報價我。 跟手PETER見ALICE咁易TUM就話D水同電都有老化,提議我地換,咁ALICE又話安全D健康D換啦。

PETER話原本就20萬搞掂,如果咁搞就可以加多7-8萬,叫平比我…. 個幾日就再比個正式價單我。

之後PETER走左,我同ALICE就係屋度傾。 「差唔多30萬… 我買樓用左好多,真係冇晒,裝修錢拎唔出咁多…」 ALICE聽到,眉頭一奏「但真係唔夠地方用,我都仲有幾萬蚊,一係我地一齊夾啦。」

我聽到真係吹帳…. 成30萬,你有幾萬再加我果2萬都仲差成20萬有多… 當然係ALICE面前我唔想自己好似好冇錢冇用咁,亦都唔想佢失望! 我就話「OK… 一係你過左比我先,我地比住上期PETER啦。」

大家可能估到我想點!!!!

(為左大家了解一下間屋係點比個參考圖大家睇下。)

(順個便玩下野做個裝修後圖比大家參考!!! *戴定頭盔,犯法野我唔做,面本故事亦係老作出黎!!!!!!*)
條女都好cheap姐,得幾萬蚊學人結婚
條女都好cheap姐,得幾萬蚊學人結婚

我唔比你咁話ALICE~~~ 故事設定左佢有比首期買樓! 所以戶口都係得幾萬。 HAHAA
大家應該仲記得2012係出左第四屆行政長官年份,咁話說當年好多人都話第四屆行政長官上場就會打擊樓市,大家都睇死D樓。 (包括我!!! 到今日2017年5月為止,原來樓價比2012年上左55%,早幾日有報紙咁講。)

2012年5月尾,我落實左搵PETER做工程。 ALICE同我間中就上去睇下工程做成點,佢老闆,一收左我上期第二日立即開工打爛晒我D牆同地板。 (咪以為PETER好勤力,打完牆之後工程就一直拖我。聽個D人話原來佢地係咁,工程一開左波拆左牆,如果工程有咩問題你要轉第二間公司幫你接手就好難搵到人接,所以佢地一家係第一時間拆左牆等你冇得轉其他裝修公司。)

大家一定係好好奇,差唔多30萬裝修我點變錢出黎。 冇錯,阿BEN哥真係中左。 但我回想返都真係好大膽。 我將自己手上$2萬再加上ALICE比我果$3萬炮過買左股票,$0.082入手,到5月尾短短兩個星期已經升左兩倍左右。 (當然我冇話比ALICE知我咁做)

之後到6月頭,我以$0.485放晒。 拎返差唔多30萬。 (100%吹水,CHING們咪信股票真係咁易中咁好搵。現實之我係蝕錢多過中。)

雖然可以話係解決左最急切果一筆鉉,不過仲有結婚開支我要解決! 我係心理上既壓力真係好大,再加上要跟裝修野。 果一排同ALICE有好多野嘈。

例如去睇婚展PRE WEDDING! 你老尾,間間都收成$15000以上,有D仲過份去外國收$20000。 「喂,依個好靚啊影得,你睇!」 「OK 啦, 但好貴。不如去對面果間,租衫加租車一條龍加$5000仲有PRE WEDDING送」 「果D咁差,你睇幾老土,D衫又差。」 老老豆豆我睇唔出有分別!!! 「ALICE,其實D相我地影完唔會睇」 ALICE一聽到就有D唔開心「咁都一定要影架啦,你比$5000影咁差做咩唔比多DD影好D???」 (心諗比多一萬叫DD?!??) 最後我地去左日本影,盛惠$18000。 (仲要唔包酒店機票,要另外買。)

衫又係咁。 「嘩你睇依一SET衫,好正。 佢係係歐洲DESIGN。」 得睇下PACKAGE… 兩萬租5件… 我又係同一句「ALICE你睇對面個檔,$5000蚊有6套抵好多。」 ALICE黑面「果D淘返黎,你睇D料幾差。」 心諗,大佬啊… 你著一次姐,睇上去靚咪得,D料好同差都係著一次,人客人又唔會掂你件衫。 最後都係同PRE WEDDING一樣答案「咁都一定要著架啦,你比$5000著咁差做咩唔比多DD著好D???」 OK FINE~~~ 女人係咁結婚咩都要好。

咁仲有D化妝,買介子,等等都係同以上差唔多咁發展以下買左D比較貴既PACKAGE!
最死係酒席!!! 原本PLAN左有3間酒店搞,但原來D人一早BOOK晒,我地打算一年之後2013年5月20日結。 原來520係好多人結婚既日子。 咁我地搵極都搵唔到好既酒店搞。 之後我就係咁比佢嬲左...

「都話左你要早D BOOK! 依家咩都冇晒,要去酒樓搞,我唔想啊。」 我聽到真係嬲嬲地「你做咩姐,以前都唔係咁,好野蠻! 我都唔想冇位,點知會咁早比人BOOK晒,你又唔早D去BOOK定先。」 「你做咩咁惡,你以前都唔會咁惡話我!!! 羅大舟你變左!!!」 我聽到佢咁無理我真係好激氣「你話我? 你唔諗下你有幾冇理???? 你以前夠唔會少少事發脾氣!」 我同佢第一次係行咁嘈法,正正就係會展婚展度嘈。

四周黎睇展覽既人都比我地嘈交嚇到眼望望。 不過D檔既SALES好似見慣不怪咁KEEP住SELL野。

由於比人眼望望,ALICE雙眼通紅咁就跑左出去海邊。 咁我就一定係死狗咁追… 「ALICE…ALICE…. SORRY啊,對唔住你唔好嬲。」 一講E句就PK!!!! 「我都冇嬲!!!」 係係係,你冇嬲…. 你塊面寫住你唔係嬲我。

「我知係我唔好,冇一早BOOK!」 多一事不如少一事,係我錯LOR!!! 「我地唔係果3間酒店擺酒,咁再搵下第二D啦。 一係去酒樓啦。」 「唔得,我一定要去酒店!!」 ALICE好堅持。

回想返大學時間,有一次我地去旅行係度搵BOOK咩酒店好。 ALICE就想住日本溫泉酒店,但又係FULL左(果次真係我錯,我BOOK遲左所以FULL左。 ALICE雖然都有唔開心,但最後都冇發咁大脾氣。 佢只係話「罸你去到旅行果4晚唔比掂我!」 (當然係講笑,去旅行點會唔搞!!)

另一次,係我出左黎做野,因為太忙而要佢等左兩個鐘先可以慶祝佢生日,ALICE就係街HEA左兩個鐘,成9點先可以出食飯。 仲記得果日我跑到出去,佢都只係扮下黑面之後撓住我「傻瓜,做野重要。」

唔知做咩事佢突然變左咁多,平日佢EQ好高,好多時都為人著想。 可能因為結婚一生一人次,加上屋企裝修搞到佢好煩所以一時失左分串。
最後我都TUM掂ALICE, 我地唯有去酒樓搞。 不過佢就因為要係酒樓擺酒終日向我單單打打。

至於屋企裝修,ALICE又唔知做咩突然變左超級港女,一有咩裝修唔岩,佢就當場鬧D師傅! 「喂! 師傅依度手工好差WOR,唔平衡既!? 」 ALICE就係見到牆身有少少唔直就發脾氣‧其實真係好少好少問題,我要好留心睇先發現唔直,比著以前既ALICE會由得佢。 唔知做咩事佢樣樣事都好追求完美。

事後我同拉左ALICE出平台講「唔係話追求完美有問題,只不過我認為真係唔需要當場鬧D師傅。好聱好氣叫D師傅做返好就得啦。 」 ALICE連我都鬧「你做咩唔幫我,我想間屋好少少又係我錯,你幫晒外人得啦,自己既野都唔著緊。」 我真係發火,不過我都盡量好聲好氣同佢講「你做咩事啊?依排少少事都咁大反應。 人地都係打工姐,我地同PETER講叫佢跟下眼啦。」

可能ALICE都知自己太過份「我都唔知做咩事,可能忙結婚同裝修,加上依排公司忙所以個人比較易發火,SORRY!」 見到ALICE知錯「最多我跟多D裝修進度,你唔好上咁多黎啦。」 (老老豆豆班裝修係咁難夾。要搵佢判頭PETER出口會好少少,不過PETER都係狗狗地,收左錢就唔多客氣,成日唔聽我電話。)
之後同ALICE分工,佢就主力搵結婚野,我就主力搞屋企裝修。 有咩決定就電話同對方傾,咁唔洗兩個人都四圍走,可以輕鬆D。

基本上每格幾日時間,我一收工就去新屋睇下有冇野做錯要改。 我6:30PM收工就由銅鑼灣坐港鐵去奧運,去到屋企大約7點左右。 有次我OT左陣7:30PM先去到,又咁岩比我係地下大堂見到一個熟悉既背影。

「HI 陳太你好,收工啦?」離遠係大門口見到陳太立即大叫。 其實依個大廈真係好少人住,基本上出入都係冇咩試過見到其他人,連看更都好少見,唔知佢成日蛇王去左邊。 「你好羅生,係啊岩岩放工,你黎睇裝修?」 留意到陳太拎住一袋SOGO膠袋入面有個沙律。

「係啊岩岩收工黎跟一跟眼D裝修。 唔好意思啊,裝修左咁耐,一定令你出入好煩麻。」 客氣說話都要講下,行到去陳太兩個身位左右佢既香水味又傳到黎,好正。

「唔會麻煩! 都冇嘈到我。 放工返黎D裝修都走左。」 陳太微笑回應。 依個時間我同佢四目交頭,真係比佢電親。 岩岩好有LIFT到,雖然只係1/F但我同佢都係搭LIFT上。 「你煮飯啊?」 「唔係,得我一個食,所以買沙律食。」

「哦~~ 好健康,唔怪得你咁瘦!」 唔知做咩事我口花花咁,可能陳太真係太靚女。 平日我係公司見到D女同事都唔會咁口花。 「哈哈,我好肥啊。」 女人就係咁,幾時都話自己肥。

「依~隆~」 LIFT比較舊所以上落比較大聲。 「陳太出先~~~」 我讓比陳太出LIFT先。陳太行出LIFT後側頭回望我「好唔習慣比人叫陳太,我都係結左婚2年,你不如叫我阿儀啦,我全名叫王家儀。」 「好啊阿儀,我叫…你可以叫我阿舟。 (我差D講左我全名… 我怕比佢笑)」

「AH~~ 不過如果我老公係度你都係叫返我做陳太好D。 我…怕我老公唔鐘意。」 阿儀剎有介事咁叮囑我。 「OK冇問題,咁如果我未來太太係度你都係叫我羅生啦,HAHA」 阿儀做一個吐舌鬼臉之後入左去「再見啦~羅生~~~」 我冷笑一聲~「BYEBYE阿儀。」

入到屋,回想岩岩同阿儀短短半分鐘既交流,有D開心。 但依一個念頭閃左一下,我同自己講,仲有10個月就要結婚啦,咪亂諗野。
屋企既間隔大約都出左黎,多左個平台做飯廳真係正好多,地方好見洗。 E個時間PETER打黎。「喂你好你好羅生,我兩個星期後同你換晒D門,你同太太係唔係有心水既門啦係就聽日影個樣同造門公司卡片比我,我同你搞。」

PETER就係咁,又唔一早講要比咩佢,係要我比料佢就突然打黎話聽日要,十足十公司老闆咁。 「我聽日同老婆睇岩影比你睇下啦。」 真係唔太鐘意同佢傾,死人JEFFERY介紹D人都冇好野。 我將一切責任都歸咎JEFFERY!

望多兩眼D裝氛就去數下自己要ORDER幾多度門。 突然記起我廚房位有一度通去後樓梯既門,心血來潮就去8下。

度門好耐冇開過,門手柄封每左灰塵。我將把鎖開左之後拎左條毛巾抹一抹手柄再一擰,好重。 好耐冇人開過。 向外推出去時,度門發出「依依既聲」

推到出去一睇,其實冇咩特別。 對面係A座單位,有張圓型摺凳放左係A座門旁,右手面係Z字形樓梯,左手面有個氣窗。 樓梯燈光微微發黃,不過條樓梯冇想像中咁污糟同熱。 我仲感覺到樓梯下層有微風吹上黎。

之後好奇心驅使我走上一層睇下。 2/F & 3/F都係同1/F一樣,AB坐兩度門,睇個門口都係似好耐冇開過咁而且地面比較污糟多塵。冇再升上走,之後轉返向地下走,落左Z形樓梯之後係轉右行有條走廊可能通到大廈去後行既鋼閘。

走去睇下大閘係有鎖到,咁應該都好安全唔會比外人入到黎。 不過美中不足係我發現冇CCTV係後樓梯。

之後上返去自己屋企,就度下尺寸諗下買咩家私。諗諗下,發現有D肚餓先發現原來已經9點。 我就準備走。
出到去LIFT口咁岩又見到阿儀。 「HI 阿儀咁岩又見面!」 阿儀微笑「HAAHAA~ 係WOR咁岩既。我出去做GYM。」一身運動LOOK,下身貼身長運動褲,上身係一件貼身長運動外套,頸上圍住條毛巾。「唔怪得你身形咁好,好勤力啊。你去奧海城做GYM?」 「係啊,你去邊?」

原本係打算是但係大角咀食D野,不過見阿儀去奧海城咁我又唔知做咩事答佢「我都係去奧海城食野,未食DINNER」

「嘩~ 你咁夜先食!? 唔係就結婚要減肥? 」

「都係既,不過屋企太多野做,所以迫住自己咁夜先食。 最重要係我未來太太瘦姐。 哈哈~」 我笑道。

「你真係對女朋友好啦。」 阿儀露出一個有D假既笑容。

「哎呀~ 唔係啦,依排我地忙結婚又搞裝修真係好多野嘈,佢成日話我唔就佢。」

「咁你就人多D啦,結婚係咁,女仔會多野諗。 有時你會唔明白佢諗咩,做咩咁執著。 忍下啦。」

「嘩你又知,果然係過來人。 係呢你先生呢? 佢唔陪你去做GYM?」

阿儀有一刻停頓「係啊,佢唔係香港。」 我留意到佢有一絲唔開心,所以我改變話題。 「你係唔係銅鑼灣返工架? 」

阿儀好似小朋友發現一D得意野咁「係啊, 你見過我?」「岩岩見你拎住個SOGO袋,所以估下姐。我都係銅鑼灣返工架,係世貿上面做野,你呢?」心諗唔會你又係世貿下? 「我OFFICE係恆隆,我地都好近下,可以約食LUNCH。」

「都好WOR!」我都係隨口講,點會真係食啊。 「好啦我到啦,你快D食野啦準新郎。 BYEBYE~」 阿儀又對我笑了,帶著8分天真2分誘惑咁同得道別。 睇住佢入左鋪頭身影完全消失我先走去搵野食。

同一個咁美豔誘人既人妻一齊行同傾咁多野,真係好開心。
多甜唔該
多甜唔該

唔寫甜啦,想將羅大舟同王家儀既奸情寫得純真一D
多甜唔該

婚外情走純真路線?
重甜
多甜唔該

真係嬲!
多甜唔該

婚外情走純真路線?
重甜

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞