<新婚的我搭上了鄰家少婦>

942 回覆
365 Like 27 Dislike
Book哂位通常都去唔成
Pish
去到公司就收帽

我都覺得係
雞就雞喇垃圾港女alice
多幾個朋友都冇? 叫多個人都好丫
如果我見到未婚妻約狗公上去我一巴收佢皮𠻹呀
去到公司就收帽

agger
-------------------------------------------

WHATSAPP左ALICE講係佢公司樓下接佢去食飯。

ALICE回左我 : 「你咪等下LOR」後面貼左個EMOJI 嬲樣。

見到ALICE依個回覆,我有D安心,我知道佢叫做下左道氣。 果然,等左佢只不過係大半個鐘頭佢就落黎!!!! 但我見到令我極度不安既畫面!!!! ALICE右手拎手袋左手竟然係拎住一扎花!

心入我叫自己冷靜D唔好黑面咪爆佢… 我係黎TUM佢既,佢生日嘛….唔好同佢嘈!

ALICE睇出左我對扎花有D疑問:「同事夾份送架,係男人送就唔會拎黎比你睇啦傻佬!! 睇下我FB 岩岩多謝左同事啦。 快D幫我拎住LA好重啊!」

真係自己嚇自己! 係男人送就梗係唔會比我睇啦HAHA~~ 咁我就同ALICE係去餐廳途中係咁TUM佢,又道歉咁。 終於都算係比佢下左道火識笑返。 「嗱嗱~ 你笑返啦,你唔好嬲我啦。」

「哼,未原諒你啊! 衰人成日!!!」 ALICE偷偷笑住扮未原諒我扭住我耳仔咁講。

「唉呀呀…. 好痛好好痛…」 我扮晒痛。

「有冇咁痛啊,我輕輕力掂下之嘛…」

「我係指上次比你打果一巴啊!! 你睇,仲有個手印係度啊你睇!!」我扮可憐樣。

其實同ALICE一齊係好開心,可以一齊笑一齊傻下傻下咁,回想返同阿儀&MANDY偷食,雖然真係好刺激,但係我應該放棄唔好再諗佢地,專心一致愛ALICE一個就夠。 同佢開開心心咁行去餐廳,我地竟然係大角咀同阿儀狹路相逢!!!

阿儀就企左係幾間鋪頭距離位置望住我同ALICE,我地要去既餐廳正正就係阿儀身後,而我留意到阿儀有一刻面露不悅之後好快變返正常樣,我鬆開左拖住ALICE隻手,雖然阿儀都講明佢唔離婚面我亦可以同ALICE結婚,不過見到阿儀突然係我同ALICE面前出現個心都係有D怯! ALICE見我冇拖佢望一望我。 好彩既係附近都有D路人!

我人急智生:「路窄人多,你行先啦。」 ALICE行前一路唔會拖手咁我心理上好似好過少少唔會比阿儀睇到‧另外亦都唔會比ALICE發現我見到阿儀,面上露出任何令佢懷疑既神色。我只要正正常常咁行過去ALICE應該唔會懷疑我!!!

阿儀其實都好識做,見到我同ALICE一齊,佢都冇再企定定係路上而扮晒野向我地方向迎面行過黎。 到我地察身而過既時候望住我講左句:「羅生你好~好耐冇見啦」

頂….係唔係玩野呀….「你好陳太!」 我扮生外咁回應佢,之後唔敢望阿儀KEEP住前行。

ALICE聽到我同人打招呼擰轉頭;「唔? 你對到朋友?」

「啊… 係啊,見到陳太之嘛。 間鋪係前面,行快D啦我BOOK左位遲到啦。」真係唔想阿儀同ALICE有接觸,好驚奶野。

ALICE見我D反應有異望一望後面:「古古怪怪咁!!」

「快D啦,我肚餓啦!!!」我推住ALICE前行入左去餐廳。
Mandy 高招呀,識得以退為進,一步一步黎
咁都驚 2個一齊打招呼都無問題啦
格離鄰舍
最尾主角一定俾人摙住個春袋
正文
-------------------------------------------
同ALICE過左一個生日,大家都食得好開心。 期間電話震左幾下,係收到WHATSAPP既震動,我借去洗手間時間去睇,係阿儀msg.

阿儀 : 「做咩見到我咁驚? 以為你好忙,原來係忙陪自己女友!」

我: 「我冇諗過突然見到你姐,冇野啊。 依排都好忙今日係佢生日所以抽時間同佢慶祝。』

阿儀ON住LINE等我回佢,過左陣佢覆我:「你陪佢就有時間,陪我就忙? 你好耐冇搵我啦WOR,你欠交左我好多功課!」

睇到依到,不過又諗起同ALICE就結婚仲同第2個人搞好HIHI! 但見到阿儀又有D心動,不過又怕自己玩唔起… 我冇回阿儀就出返去同ALICE慶祝生日。

之後食食下又震左兩三下,我都冇理到,因為想好好地同ALICE慶祝生日。 餐飯都食左2個鐘左右,WAITER見我地食完就上我一早留定既甜品先走。 見仲係9點幾ALICE就話上去屋企睇下。

上到去都係睇下有冇咩要添致同度下尺睇下D傢俱SIZE岩唔岩,留左半個鐘左右。 臨離開前,ALICE從後攬住我喊…

「對唔住啊…我知錯啦,應承你真係有咩事都唔再搵JEFFERY! 我地以後唔好再鬧交啦…嗚嗚」 ALICE聲淚俱下。

我睇點都心痛…「老婆對唔住,我咁惡話你,又唔信你。 我應承你我要比多D信任你。」 我都有D眼濕濕,因為我依刻知道ALICE其實真係好緊張我好愛我,同時亦好後悔自己出左軌。

「唔… 我咩都比晒你啦! 以後我地鬧交你都唔可以唔理我啊,鬧完第2日要立即搵返我要TUM我啊。 你唔好唔要我啊… 唔可以啊」 ALICE攬到我好實好激動。

我緊抱住ALICE,果刻下定決心,我唔可以再出軌,要同阿儀MANDY斷攬。
我已經看到了結果
我已經看到了結果

結局係BBQ happy ending. 斷攬之後同alice開心生活!
多謝各位收睇!
一路睇一路覺得Alice係做過d事對唔住男主 有內疚感先會咁聽話
一路睇一路覺得Alice係做過d事對唔住男主 有內疚感先會咁聽話

嘈交果晚已經比J 食左

嘈交果晚已經比J 食左
出未呀!!!!!
出未呀!!!!!

故事已完~ 主腳一心一意咁同ALICE開開心心生活!!
可唔可以寫下呀儀外傳
樓主筆下嘅呀儀真心寫得好正
出未呀!!!!!

故事已完~ 主腳一心一意咁同ALICE開開心心生活!!

完啦? 都唔講下點斬攬既?我諗住睇切jj 架
真係完??
結局係俾阿儀,Mandy 切J
屌你,寫多段大舟alice阿儀3p啦
咁就完?
咁撚就完啦? 仲除左褲tim
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞