<新婚的我搭上了鄰家少婦>

942 回覆
365 Like 27 Dislike
繼續出
見住JEFFERY光住上身企係度,拎住杯凍飲係廳度。 我立即黑色想吊佢時,ALICE係洗手間走左出黎。

ALICE係有著衫既:「SORRY啊JEFFERY,我幫你沖返乾淨件衫,我放去平台浪下應該好快乾。」 佢見到我,先係打左個特:「依… 你唔係話你頭痛唔黎咩?」

我吊你,你梗係想我唔黎啦!!! 比你同JEFFERY偷情啊!? (我係心諗) 不過因為JEFFERY係度我冇咁講。 但可以想像當時我面一定黑過古天樂。

「啊~ 羅生你好啊,你黎左~ 哈哈!」 裝修佬PETER係廚房大聲叫我「喂睇下電視架裝依度O唔OK? 你老婆話要你定位佢話唔到事。」 PETER既出現化解左依個尷尬局面!

我都立即放心左,哦…原來有PETER係度。 JEFFERY係見慣世面識睇人眉頭眼額:「啊~ 你老公黎左我可以唔洗陪你啦,走人先。」 JEFFERY搶左ALICE手上件衫就走人。

得返我同ALICE對望,我黑面對住ALICE!! ALICE都有D唔好意思同我對望。

依個時候又係PETER出口:「阿羅生方唔方便黎睇下電視架上咩位好?」 佢又再一次化解左尷尬局面。

「好! 黎梗」 我轉身由得ALICE一個企係洗手間門口。

搞左兩鐘左右,都算係做好晒D要鑽鑿既位同上架。 兩個鐘入面我都冇同ALICE講過一句野,ALICE只係一直跟係我後面冇出聲。 直到PETER收工:「咁下可以入傢俱啦,入完你打比我同你補一次油就完工,係啦…. 方便我補油之前比尾期我地嗎?」

我冷冷地回一句:「好啊,下星期比你」就目送PETER走。

ALICE先開口:「你個頭仲有冇痛啊?」

我真係忍到爆左:「痛極都唔夠個心痛!!! 你又話唔再搵JEFFERY!? 做咩佢又會上左黎???? 」

「咁你陪唔到我,我阿爸媽咪又趕唔到出黎啊。 咁岩JEFFERY又係附近又熟裝修……」ALICE解釋。

「我陪唔到你就搵第2個男人陪???? 你仲要明知我唔鐘意佢,你就偏要搵佢???」 我真係冇試過咁惡同ALICE嘈。

ALICE都有D激動「咩叫你唔陪搵第2個男人陪? 你講咩啊???? 我叫佢上黎幫手睇裝修姐,唔通你叫我一個女仔對住個裝修佬??」

其實我係有D無理取鬧:「咁你同佢睇完裝修之後又點啊? 我點知佢同你會做咩啊?」

「拍」一聲! ALICE打左我一巴:「羅大舟,同左你一齊5年,你竟然咁睇我! 你好野!!」 之後佢就走左…

果一巴真係好痛好痛,我跪左係地上。見住ALICE走左,我真係冇力量同勇氣去追,因為其實係自己錯左。

其實點解我會咁惡鬧ALICE??? 我真係好似失去左自我咁。 我完完全全係因為自己偷食,而將自己既心態放左係ALICE身上…
見住JEFFERY光住上身企係度,拎住杯凍飲係廳度。 我立即黑想吊佢時,ALICE係洗手間走左出黎。

>> 趕收工打錯字...
加油
遲早Alice 比帽大舟戴
做人生贏家,同Mandy 結婚
做人生贏家,同Mandy 結婚

估唔到新出塲既mandy反應咁好
Mandy 結婚
阿儀 二奶
Alice 情婦
有錢大曬
好明顯係同Mandy搞冇帶套 中出有左>結婚生仔
molamola
Mandy 結婚
阿儀 二奶
Alice 情婦

Alice無波 中出即飛算啦

最後同jeffrey一齊

冇交代,係有套
lm

冇交代,係有套

你爽手出文
我都想有alice咁好既女朋友
大舟哥,借問聲你有咩資格話人呀
大舟哥,借問聲你有咩資格話人呀

男人係咁架啦
-------------------------------------------
打後3日我都冇搵ALICE! 佢都冇理我。 星期四係ALICE生日,凌晨12點SEND左WHATSAPP同佢講”生日快樂”之後佢都回左句”TKS! 冇其他野講啦?”

我知道佢想我同佢道歉,但我真係好嬲佢約JEFFERY!! 之前已經講左我唔鐘意佢同JEFFERY有來往。 不過我自己同左阿儀&MANDY搞左野,仲衰過佢瞞住我! 但由於果下我真係覺得佢好過份 (加上佢唔知我出軌) 所以我死都唔同佢道歉。

不過果下我真係FEEL到比自己條女呃既感受真係好慘好難過,所以我比ALICE打左巴之後都冇搵阿儀。 當然,阿儀有聯絡我,佢有同我講佢老公唔係度,可以上去同佢見面,而我就同佢講我好忙所以唔得閒。

但係MANDY就日日返工都仲見到。 係公司我地都會扮冇事發生過,好似平常咁冇咩交流。

收工前係PANTRY洗杯,MANDY突然係後面拍左我一下:「喂~ 做咩係度發呆!!!」

「AR 冇啊做到冇咩精神!」 我冷冷地回佢。

「上次你係我度睇完電話急急腳走左,之後見你依幾日都好似有D怪怪地,同你未來老婆唔開心?」

「唔… 都冇咩野啊,嘈左兩下姐,唔洗擔心!」 我強顏歡笑,因為唔想比佢知我太多事。

「扮晒野,你D戲好屎啊! 點啊係唔係激嬲左你未來老婆? 因為果日我地搞野!??」MANDY真係觀人於微睇得出同ALICE有唔開心仲有少少因為同MANDY搞左野,所以我同佢有DD避諱。

「你未來老婆ALICE好似今日生日WOR!!!」 MANDY開水沖洗佢隻杯,我比佢咁講真係驚左下,做咩事佢會知ALICE今日生日!?「見到你FB有同佢合照咪講下佢D野LOR,你唔洗咁驚訝!」

FB其實真係咁累事….

MANDY續說:「唔洗擔心,我同你講過我地互不干涉對方生活! 如果你同我都得閒時,可以約出黎食飯飲野行街。 你可以KEEP住同你老婆同阿儀一齊做咩都得,我唔介意。 不過我同其他人一齊你都唔可以阻止我OK? 」

「一時間我都唔知比咩反應你先岩… 其實點解你會對我提出咁既…OFFER!?」 我真係捉唔到MANDY諗咩,自己冇拍拖又同我KEEP住依一種似情人既關係,不過又唔介意我就快結婚。 唔通想收我做兵!?

「唔… 第一眼見你已經對你有FEEL,不過知道你有女朋友仲就快結婚本來都冇諗過同你可以有得發展。 但係同你一齊返工又覺得你好似除左靚仔做野都好有魅力。咁上次我地又發生左關係又比我知道左你除左正印之外仲有個秘密情人。 咁我諗你都唔會介意有多我一個既? 係唔係呢~~」之後MANDY挨近我耳邊細輕講:「咸濕佬~~」 之後走開去。

嘩….個心真係跳左一下,有冇咁正AR!?!?! MANDY臨出PANTRY門講多句:「你快D TIM返你個ALICE 啦,人地生日冇男朋友陪好慘架!」

依個時間收到電話;「你好,想CONFIRM返今晚BOOKING,7點半2位! 有冇問題?」 我收到之前應承同ALICE食生日飯果間和牛餐廳電話,我本身都諗住CANCEL,不過同MANDY傾完又覺得自己應該要同ALICE道歉先岩,認一次錯都唔會死姐。

「係,兩位準時到!」 之後我就去左ALICE公司樓下打算接佢收工去食飯。
去到公司就收帽
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞