<新婚的我搭上了鄰家少婦>

942 回覆
365 Like 27 Dislike
「Alice,我地一齊5年,經歷左大大小小既事…其實我…一早…我已經認定左你就係我入面。」我單膝跪係Four-season總統套房,手持住1卡求婚鑽介戰戰兢兢咁講梗求婚宣言。

傳來四周好友大笑聲音,老死阿Ben大叫:「咪咁快入住啊,人地都未應承比你入…」 我心諗,,吊… 咪能玩9我啦PK,好能緊張。

「我希望你可以接受我! 我應承你會好好照顧你生一世! 你嫁比我啦!」 我及好友們疑神,目光投向Alice。 依個時候Alice已經淚流滿面咁點頭答應。 「嘩~~ 恭喜你啊~~~」 係我同Alice既好朋友及家人見證之下,Alice就應承左做我老婆。

之後就一輪恭賀說話及不比人隊酒之下,我已經斷左片。

我個頭痛到爆炸,完全唔知發生咩事,呆左幾分鐘發現Alice用手指不停撩我心口。 「早晨,老公。 」Alice訓係身邊,好似一隻小貓咁輕扭住我手臂。 「早晨啊! 我好似發梗夢,你係唔係應承左做我老婆啦? 我完全冇晒記憶,好記得我求婚好緊張之後好似比阿Ben既友係咁隊酒。」

Alice咀輕輕一妙,暖柔地輕扭我耳朵「你依家咁快就後悔???」 「梗係唔係啦,我只係唔敢相信姐…」

Alice: 「算你啦! 不過我地要考慮一下住既問題啦。」 「黎我屋企住啦,反正我阿哥搬左出去住,之前阿爸阿媽話可以裝修間屋留佢地間大房比我地訓。」 有D不滿既Alice:「你地果度都50年唐樓,又冇Lift搭又舊…我唔想住啊。」 「咁阿爸阿媽都話會大裝啦,外面係差D姐,不過裝修得靚D就OK。我預左20萬去搞。」我用十分誠懇既語調回答Alice。

Alice立即彈起身 「人地唔想同你屋企人住啊,想係屋企自由D都唔得…一陣你阿媽又話我。 阿May上年結婚同奶奶住都成日嘈啊,日日都哦佢老公啊。 你都唔想我同你一齊唔問心…」 Alice講到就快想喊咁。

我求婚係2012年,樓價由2009年升足4年好似坐火箭咁,但人工就加得一千幾百。 點買啊老細!?!?!? 果時我都係樓市淡友,就話「升左4年,美國經濟又唔好,依D虛火黎就快大趺。」 Alice開始有D火「前年都叫你買,你又係講話就快跌。 我朋友Jeffery都話依家供平過租,係買就快D買啦。」

一聽到Jeffery我就發火。Jeffery係Alice中學同學,讀唔成書成日四圍溝女,對Alice都成日口花花。正一死9公!!!! 但我冇爆Alice冇理由尋日求婚今日就同佢嘈下話,一陣佢話唔結,我咪SAN左成萬蚊酒店錢!!!!!

我立即冷靜落黎死狗咁回「得20萬點買啊?」希望可以令佢打消買樓念頭。 Alice興奮咁回「阿Jeffery 20萬買到啦。可以問銀行借錢上會。」 XYZ…. 就係咁我同Alice開始左去睇樓。
「嘩…美孚一層六百幾尺要成$550萬,差唔多成萬蚊尺,好貴啊Alice。嘩…四小龍仲貴啊,買邊好啊?」見到地產鋪門口樓盤廣告我真係打個突,又要結婚擺酒又要買樓又搞裝修,樣樣都係錢。愈諗愈後悔應承要買樓。

「旺角太子你地岩唔岩啊Alice?」 Jeffery串77咁講「旺角太子單支樓果D有lift搭都ok,如果阿舟唔夠錢咪同你去睇果D,我手頭上有好多盤。」

「單支冇問題唔,有lift就OK,我地返工去香港坐港鐵又有快,交通方便啊,Jeffery我地去睇下。」Alice問都唔問下我就應承左去睇。

其實我住邊都冇所謂,不過聽到條串友話我冇錢就吞唔到道氣,不過Jeffery屋企做地產,Alice話佢信得過就搵左佢幫手。 咁我只好死死地聽佢話搵Jeffery 幫手。
Jeffery意氣風發咁話「坐我車去啦,好多盤睇,Alice你著住對尖頭鞋唔好行咁多行啦。」 Alice「好啊,你好細心啊。 成日話車我去玩,今日終於可以比機會你車我啦。」

聽到佢兩個既對話我火都黎「我吊你老母,我係度你都咁能樣對我條女咁關心,你條仆街我唔係度你咪食能左我條女。」我心諗。

Jeffery部車原來係2門Audi TT !! Jeffery一個快步開左車門拉低個位笑口淫淫咁望住我,示意我入去個Dog seat度坐。 What the… 屈係後座都算,成程車仲要睇住Alice係前座,就好似睇住條女比人搞而自己冇能力去救佢咁。 Dog seat真係好Q迫,以我正常男人身高要屈入去真係好娜辛苦,而Jeffery就係倒後鏡陰陰咀咁偷笑。 好明顯佢係笑我坐得辛苦。
[img][/img]

Jeffery語帶輕佻「阿舟你有冇車啊?」 頂你,好明顯估到我冇車先咁講。 我不甘示弱反擊「冇車啊。 我有Alice咁好既老婆,唔洗買車四圍溝女啦。 喂Jeffery你E部車咁型,車唔少女啦下話!?」

從倒後鏡見到Jeffery面色一沉,但只係一息間立即變返個死淫笑樣「咁又係啊,你有個咁好既老婆啦! 唔係當年Alice同你讀U比你近水流台,可能我都唔係用E種溝女款車,係揸梗7人車一家大細去玩。」 「你…」『哎呀~ 你咪玩野啦Jeffery,其實我係鐘意住港鐵同巴士,可以慢慢同阿舟傾下計都好開心啊。 香港交通咁方便,冇車都唔係問題。』 Alice feel到有火藥味,搶係我回Jeffery之前打個完埸。

其實Alice真係幾好,人又細心對我家人都好好。 好多時都好就我。 當然,有時候會有DD港女,例如一定要有樓先結婚。 又例如拍拖後要我送佢返屋企。 (佢住係天水圍,我住深水步,我要來回都要接近1.5個鐘。)

我同佢拍左5年拖,一直都好SWEET。 我屈住係後座回想起過去同Alice快樂既情境,不禁伯心微笑上來。

不過估唔到,就係因為買左層樓之後,會令到我同佢之間會出現咁大件事…

(Dog Seat屈腳圖,圖中的人不是我。)
唔知係唔係Jeffery專登要我坐得辛苦D佢開得勁慢,好似坐左成半個鐘先去到旺角廣華街附近。

一停車立即9衝出去伸展一下,我肯定如果我再坐多陣真係會抽根。 「喂好辛苦啊坐得,一陣唔好坐佢車啦。」 「SORRY呀,我都唔知佢部車咁細,一陣最多我坐後座啦。」 Alice好似TUM小朋友咁要我乖乖地。 「哎… 做咩要搵佢介紹盤WOR! 你明知佢想溝女。」

Alice又是好氣又是好笑「傻瓜,我都要同你結婚啦,佢唔會有機會架。 搵佢介紹唔會比出面D人呃啊。 出面好多AA都會呃人介紹D差樓盤比人。好盤自己留起晒。」

「你邊度聽返黎架???」 我好奇一問,因為Alice平日都留意地產版,更加唔會上連登睇地產D Ching出Post. 「冇啊,Jeffery話我知架,佢識好多野架。教左我好多睇樓既野。」 …. 又係Jeffery… WTF!

「喂~ 你兩個快D入黎啦。」 Jeffery入左一層唔知咩鬼大廈度,我同Alice就跟住入去。 之後就同Alice係Jeffery帶領之下係廣華街附近睇左幾個盤,之後又坐佢車去左朗豪坊果面睇左幾個盤。 全部都係3-40年單支樓,有看更有lift坐,有D做左大維修有D未做。 大約都係4-500尺左右賣$3-4百萬圍番大約$8-9千蚊尺。

睇樓其間不停有電話打比Jeffery,都係傾生意話幾時睇樓幾時收訂咁。 不過真係好痴既係有幾個單位我地E頭睇完,轉個頭就話比人買左或者業主收番。
「阿舟,你覺得邊個好啊?」其實我都冇咩心機睇,一來都係覺得係Alice想有2人世界所以先搬出黎,二來因為面對住Jeffery所意完成冇心機睇。 「你鐘意邊咪住邊囉,都一定就晒你啦。」 另一方面我係計梗夠唔夠錢買,我得$20萬去買樓,做按揭又唔夠錢。 「不過Alice我地要唔要同父母傾下睇下間屋好唔好啊。?」

「阿舟,做男人決斷D,自己買樓自己決定,洗鬼問屋企人咩!你再諗就冇晒D盤啦」 條Jeffery講野係好難聽不過係真… “DO…DO….DO….” Jeffery電話又響起「喂? 係啊Daddy我同客睇梗E度。 哦,係係…冇問題,我同個客講番。」
「點啊,你仲有咩要考慮? 岩岩E度又比人買左。 點啊你有幾錢budget? 係就要快D決定,依家個個係度搶住買,特別係市區樓。」 吊… 真係難聽過粗口。 我心諗你都唔知係唔係同自己同事夾定打比你扮鹿晒野講到好似好多人買咁。 我就話「去街市買菜都要睇下比較下啦。何況買樓。」

「我仲有一個盤係近大角咀果面,近奧運站,都OK架。係細少少,$200萬尾有交易。岩晒你!」 比佢睇穿我冇錢。
去到大角咀第一個感覺真係好殘,我同Alice覺得依度環境唔係太好。 不過既然黎到就上去睇下係點。 Jeffery同我地行左個圈介紹左大角咀,有好多野食啊,又有好多小巴出旺角又咁又咁,落足咀頭,仲要我地睇既樓係同奧運站0距離。 行左幾條街之後就去到我地要睇既單位。

WTF!!! 真係10大世界建築之一。 層大廈基本上可以話係3面比D新樓包圍住。我同Alice見到都O左咀呆左幾秒。 Jeffery又係招牌淫笑咁話「咪企係度啦快D上去睇下,成7點鐘快D上去睇完得地走啦。」 條友就連拉帶拖咁推左我地入去。

「1/F, B係依度啦,我地去睇下。」Jeffery抽出一大串匙黎開門,開左幾條都唔中。 可以想像到佢家族生意其實都幾掂下,有唔少客。 「卡啦~」 門打開左。 有一陣UP味傳出黎,E度應該好幾年冇人住過。 Jeffery立即打開晒D門窗等間屋通下風。

「那~ 依度實尺就細少少得240左右,不過都有兩間房啊。 仲有兩個平台,一個係廳可以出去。 另一個平台就連住廚房同主人房。」Jeffery一面講一面同我地行左個圈。 兩個平台真係幾大下,仲大過間屋。

係平台行入廚房見到有一度門,我想打開問Jeffery係咩門,發現開唔到。 Jeffery見狀「度門係逍去後樓梯,一般人會LOCK左,因為依度一梯兩伙,後樓梯係可以通到去對面單位。」 行左個圈之後就出返廳。

Jeffery又sell我地「依度好好啊,業主2003年年頭大執過之後沙士就買左層大單位,之後一直冇人住。你地買E度搵人油下牆就住得。出面咁大個平台又可以曬衫,又可以叫朋友上黎燒野食。好正架。 再唔係你地搵C父結磚牆咁做多間房仔地方又見洗左啦。」

吊你,AA就係咁,唔合法都叫你做。 Alice用好似小朋友咁天真既目光望住Jeffery問「吓…僭建唔係犯法咩…得唔得架?」 個傻女好似真係當真咁,似乎佢都幾鐘意依度。 老老豆豆,依度係比較細,不過有咁大個平台用,又真係好似會多好多野玩咁。我就同Alice兩個就再行多個圈,認真睇下有冇D地方有唔妥、漏水或耆廁所塞左等等。之後又傾下有冇其他地方點佈置等等。愈睇就愈鐘意依度。

「喂~ 差唔多要走人啦,你地睇完未?」 Jeffery唔知幾時走左出去大門口。
「我趕時間有下場,約左人睇7點半。」

Alice「OH SORRY! 你唔早D講你約左人。我地睇完啦。」 Jeffery「喂出黎順手息燈同關門窗啊~~~我打個電話先。」 我同Alice望多兩下間屋,心入面都諗住買依度,又可以唔洗比太多錢奘修,又要交通方便。大家都有左共識。

去到樓下,Jeffery問我地意見,我地擔心一陣又比人買左,所以都唔打算問家人意見就一口答應話買。Jeffery好興奮咁「好,立即同你聯絡業主。」 (事後我問返我老死阿Ben同家人先自己低能左,唔記得講價。)

「約你聽日交細訂,比住$10萬先,之後你再搞按揭啦。走先~」 一聽到要比$10萬... 哎呀心都痛...
預告~ 就快入戲玉
加油
係Alice及家人互相幫助之下再加上自己果$20萬,夾左大約$60萬去上會,間屋就寫左兩個人名,兩人一齊供。中間又要同Jeffery見幾之面放尾數及簽名。
話咁快就到交吉果日,Jeffery就同我地上去收樓。 同Alice都非常興奮,終於可以有自己既家。 Alice既家人及我父母都一齊上去睇,佢地一直都未有去睇樓。順便雙方家長正式見面。
約左上午11AM係新屋樓下集合。Jeffery見到Alice阿媽「Hi Aunt~~~ 好耐冇見啦,仲後生過以前既。」 未來外母比Jeffery TUM到鬼死咁開心。 我一於少理,拖寶Alice唔比Jeffery有機可成。
之後介紹雙方家長認識。 「UNCLE AUNT,依位我爸爸同媽媽。」我先介紹我父母比Alice家人認識。Alice爸爸份人好好亦好客氣,但佢阿媽就好煩成日西口西面果D,可能佢知我家庭環境都係一般啦,對我父母都冇咩好感。 記得Alice第一次帶我上去見家長,佢阿媽就問住邊(完全就係好似盧宛茵見個女男友咁,真係一知道我係住深水步唐樓就西左面。) ,我父母為人都係客氣果D,笑笑口咁同Alice父母寒暄幾句之後就一齊上樓。
早幾日比較忙,今日先有時間打。 大家多多支持!
今次係第二次上黎,同Alice都好興奮。Jeffery交左條匙去Alice手,交比Alice去開門。

Alice嘗試去扭動門鎖,無論向左定右都係扭唔到「依~~~ 點解扭極都係扭唔開既。」 「比我試下。」我接過鎖匙,真係完全扭唔到。 依過時間我留意到 ” 盧宛茵” 又黑面。

「不如我幫你,你唔得架啦。」 Jeffery輕推開我,搶開門匙,之後輕輕鬆鬆扭開左。 吊我心諗你把口講野可唔可以好D,咩我唔得!?!? 之後我就晚晚可以係度同Alice搞野,點會唔得。 「哎呀,都係Jeffery你叻仔D啊。」” 盧宛茵”見到Jeffery開左門就係後面豬叫咁聲,吊你,開度門有幾叻仔啊又???

我都唔Q理佢地。門一開,一步踏入去,天呀~ 我既屋企啊。 同Alice對望一眼。大家Feel到對方心入面既喜悅,如果冇其他人,我真係會立即同Alice黎一個深深擁吻。

「嘩~ 咩咁大陣UP味。好臭啊。」 我同Alice立即走去開門窗。「阿囡,E度一陣UP味又細,開晒窗都咁暗既。嘩你睇下地板,好似發毛既,係唔係好潮濕啊E度!?」

「Aunt,係多年冇人住先有UP味姐,發毛果D可能係低層比較潮濕,開多D窗就冇事。」Jeffery最後一個入屋係門外大叫入黎。

「阿囡你要大執下依度好唔得WOR,你睇下又冇大陽晒入屋,間屋黑麻麻咁點得架。」 ” 盧宛茵”開始對我間屋平頭品足。 「唔算細啦媽你睇外面仲有平台,其實都好好用。」Alice拉左佢父母出外面。

我就同自己父母係屋內參觀。 「阿囝,你依度真係麻麻地,入到黎好冇精神。」 阿媽細細聲咁講。 「阿媽,依家D樓咁貴,有地方住算好啦。」 我有D唔好意思咁回應。 「老豆我比較擔心你外母姐,幾勢利下。 佢對個經紀仔好過對你WOR!」 阿爸係我耳邊咁講。 「OK WOR,唔洗擔心,我同Alice都就結婚怕咩。」 「仔,阿爸睇得出條經紀仔好古惑,仲對我未來家嫂好有意思啊,你睇梗D佢。」

我又是好氣又是好笑「Alice係咩人我清楚,點會比帽我帶啊。你等下年飲新抱茶啦‧」 我同Alice都定左一年後既2013年5月20日註冊,一個好有意義既日子,”我愛你,愛你一生”
「阿舟,你都係換下地板同油下油啦,咁差我個囡點住啊??」 頂… 買左樓又要搞結婚,邊有錢再搞裝修啊!!! Jeffery仲係企係門口位置「AUNT,我識人做裝修,依一D工程佢做得好好,我介紹比Alice啦。」 「好啊唔該晒Jeffery! 」 Alice一口答應。 我完全黎唔切反應就被迫要Jeffery幫手。 心中暗暗盤算,原本諗住做完買賣就可以叫Alice唔好同Jeffery咁多來往,依家咁Jeffery咪有籍口同Alice再接觸。
留名。
之後幾日開始新居搞裝修。 Alice事事都親力親為,佢阿媽亦都幾日上去屋企陪Alice睇。 而我,一來唔想煩,二來唔想見到” 盧宛茵”。係工程期間都好少上去。

我主要都係約下阿BEN地出黎打波及迫佢聽我講下外母D野。

「喂~ 大舟你個盧宛茵外母好惡頂,比著係我,我真係理能佢死。」

「係好狗眼睇人低。 見到Jeffery做地產有錢就當佢神咁拜。」我無奈咁講。 的確,我連買樓都只可以買層咁細仲要冇錢搞裝修。 我亦因為裝修同Alice嘈左幾次。 「Alice 依家唔知做咩事咩都聽佢阿媽話。之後都講左唔洗大執間屋。 依家Jeffery介紹個裝修佬比Alice,我見Jeffery間唔中又打比Alice問下裝修既野。」

「大舟咁你小心D睇緊一D Alice。我記得Jeffery似係花花公子果類人,你唔睇實真係比佢食鬼左都唔知!!」

「唔會下,係咁易,之前我Alice唔會同我一齊,跟左佢啦。」

「以前讀書大家都咁PURE就梗係冇野,E家Alice都出左黎做野幾年,份人勢利左唔期,再加上佢阿媽係後面不停撥火,真係動情都唔奇。」

我回想起以前讀大學追Alice時光。 我比Alice大2年,佢入學時我已經Year3。 我地係同一個宿舍住樓上樓下。 而我就係同阿Ben 3年都住係同房。 記得第一次同Alice相識就係宿舍樓梯。

果日係星期六,岩岩同中學識既第一位女友YUKI分左手,心情比較Down。 同阿Ben及另一個老死文仔去左clubing飲酒溝女,如果冇記錯好似係去左Fever ! 當年仲未執。 睇住眼前D男女不停UN下UN下,我就自己一個飲酒。 死仔包阿Ben同文仔話就話陪我,黎到當然自己去左溝女。

比女飛真係好似咩都冇晒咁,個心那住那住。 望住D 射燈及嘈到爆既音樂,我有一種覺得嘔心既感覺。 覺得自己同Fever好似格格不入一樣。 我突然喊起上黎… 四周D人開始留意到我… 四周好似突然天旋地轉一樣。 我忍受唔住,終於奪門而出跑回宿舍。 果一刻我只想跑回床上痛痛快快咁大哭一場。
跑左唔知幾耐,氣來氣喘咁返到宿舍。 望一望個鍾,係2AM左右。 可能受酒精影響,加上出盡力跑返黎,我成身冇力咁訓左係宿舍樓梯。望向天花,我看見了HELLO KITTY!?!?

唔係應該見到天花燈咩? 點解會係Hello Kitty? 我定一定神,發現原來我見到裙下春光~
當下我同我的”小小舟”亦都由酒醉之下立即驚醒過來! 我見訓係宿舍G/F旋轉樓梯平訓,直接向上望上2/F,一對長長的白滑美腳出現係樓梯扶手旁。 由下向上掃,看到了一條粉紅色的Hello Kitty 底底。 我被睇前美景深深吸引住,雙眼再往上遊走發現可以一覽無遺腰部位置,依位女性穿著一件鬆身短身露腰既衫。

由於她在升上慢慢移動中,差少少可以見到個BRA!!! 我立即彈左起身,成個頭伸出樓梯扶手嘗試睇下可唔可以睇到個BRA係唔係都係Hello Kitty!!! 依家角度我只能夠見到HELLO KITTY底褲慢慢一級一級升上移動。

HELLO KITTY公仔圖案正正係兩股之間位置,HELLO KITTY在兩片渾圓的股間上下運作之下,仿似在對我招手,示意叫我過來一樣。 我亦步亦趨越走越近,我同Hello Kitty既距離由兩層樓拉近到一層樓!?

我個心跳得好快,只係差少少就可以望到個BRA係唔係都係HELLO KITTY!!!! 透過鬆身衫,個BRA越來越多露出黎,好似都係粉紅色既,但由於我角度問題,佢前半身係比佢大腳擋住左。 唔知邊度黎既勇氣(可能係受酒精影響)我冒著比佢見到既險半個身突出梯口,向上望。

仲差少少…. 已經露左個BRA底部份…但件鬆身衫有D礙事,不停左右擺動。我把心一橫,索性坐上扶手將我可視方位盡量拉大。 「呀~~~」一把驚慌既少女叫聲由上傳來!!!! 「死火…佢見到我!」
今日打住咁多先,睇下反應好似好!!!
就快到鄰家少婦出場
Push
就快到鄰家少婦出場

快手啦
就快到鄰家少婦出場

快手啦

少人支持冇動力打
快手出文
吊… 我立即9秒9秒伸返入黎,起步衝落樓。 走左兩級樓梯聽到「啪」一聲,係一D物件跌落地下既聲。 我回頭一看,發現冇人追黎。 之後大著膽向上睇,見到果位少女係地下好似執梗野。

「頂…原來佢整跌左野,嚇死我以為今次奶野」心情當堂放鬆左。 老老豆豆,E條樓梯久唔久都有D女生著裙經過,真係 目及 野聖地。

依個時間我另有打算。

快步走上一層,見佢位美女蹲係地上執野。 原來佢搬梗野上HALL! 一對係新生。 「我幫你手啊」 我一個箭步上去搭起散落一地的東西!!!
「呀…唔洗啦….」女生紅都面晒,咁望向我。 OMG!!! 一對又圓又大水旺旺既眼,頭髮烏黑亮麗,尖尖的臉蛋不施俗粉,一對修長的美腿配上一條小蠻腰。 實在太驚為天人。

由於佢穿上鬆身衫向前爬低執梗野。兩隻HELLO KITTY露出我眼前!!! 唯一美中不足係個波唔大,目測只有B CUP!

「唔洗客氣」我執左兩件打係手,望一望係咩…. OMG!!! BRA & UNDER!!!!,有白色的,有黃色的,有公仔的,有lace的底衫褲散落一地…. 一時間都唔知點好… 我將手上既HELLO KITTY UNDER 同BRA交返比佢 (似乎佢好鐘意HELLO KITTY! 「不如我幫你拎野上去」拎起起係地上另外兩大袋衫「我叫羅大舟你好!」

少女聽到我個名,偷偷笑左一下。 「你個名好老土! 你好我叫Alice, 林海玲。唔該晒你!」

依個就係我同佢既認識。
lm
加速
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞