一人一次學校最痴線嘅週會講座

841 回覆
198 Like 3 Dislike
食飯前係週會 講性教育同性病 仲要貼埋圖

唔記得咗佢喺邊間教

安柱

係呀 屌佢老味 係咁曬自己教名校
唔知以為安柱係佢開
唔知你地覺得佢做成點
我上咗幾堂都頂佢唔順
嗰陣好多人請假唔返

據聞之前學校唔知發咩神經比佢轉正教左年中四中文

班學生有冇叻咗
佢講到咁勁

年代太久遠 我都係聽返來 至於成效如何就不得而知

佢同我間中學嗰啲教中文嘅老屎忽
都係咁累人
唔識得尊重人都算
而係教得冇乜用
啲人都唔明
咁教乜嘢
唔明又話你資質低

佢同我間學校又好friend
年年過黎開班教作文
腦海中浮現佢把唔正廣東話聲
中學某年 黎左個新嘅科學阿sir
哩個阿sir當年好似得20幾歲好後生 幾靚仔 平易近人 教好又書 同學生關係幾好
有一次羅范椒芬定葉劉上黎開講座(事隔多年唔記得邊個
臨尾有q&a 等學生同佢問答,因為有記者影相咁扮下親民啦,大家都知中學生有幾多料呀 實比啲政客語言藝術撚化啦
加上學校唔想失體,所以就算成班人舉手 一定只會得最乖唔搞事嘅書kai子有得上台答問
之後哩位阿sir舉手 校長以為佢唔會搞事 所以比左個咪佢
阿sir狂踢爆佢啲政治謊言 全場學生拍爛手掌 校長就黑晒面咁走人
最後成個講座都無係報張出現過
結果年尾 校長唔同佢續約 仲唔出糧比佢 搞左半年會比返啲錢佢

週會之後果日大家收到風,原來校長同哩個政客fd底黎
當年哩個阿sir,係我地班主任,所以一上堂全班即刻追住黎問,點解咁夠薑,個阿sir好認真咁答:
'我只係唔想啲學生接受到錯同假嘅信息'
型到呢
可惜,下年就唔見左佢

個阿sir係咪姓梁

咁你都知

同埋校長個名叫鄧陳XX,好似係

間垃圾學校呢,剩係得兩樣野叻架啫
1,踢學生走
2,逼啲唔埋堆嘅老師自己走人

好彩一早grad咗
性教育果啲 講性病
Show d 爛鳩爛屄相

無啦啦叫晒全校女同學去禮堂聽點樣防性騷擾,但個talk係老師自己講,乜ppt乜道具都冇,教啲女仔如果有人進入自己一隻手臂距離就要同對方講話你進入咗自己個personal zone,跟住行開

另外都試過叫jacqueline本人上嚟講防暗瘡talk

jacqueline 係咪有學生優惠

Jacqueline 都有黎過我地中學
公開學校厠所板上有屎有血嘅相
屌7全校學生唔識去厠所
不過情況真心惡劣

又一村?

唔記得咗佢喺邊間教

安柱

唔知以為安柱係佢開
唔知你地覺得佢做成點
我上咗幾堂都頂佢唔順
嗰陣好多人請假唔返

班學生有冇叻咗
佢講到咁勁

都係咁累人
唔識得尊重人都算
而係教得冇乜用
啲人都唔明
咁教乜嘢
唔明又話你資質低

條友真係好煩膠 之前試過早會分享信息講埋啲on9故仔 把聲煩撚到 同埋佢個咩文創社搞乳聞活動 係操場到有booth玩遊戲 開支咪係全校課室既喇叭都聽到佢係到練葵花寶典

安柱

唔知以為安柱係佢開
唔知你地覺得佢做成點
我上咗幾堂都頂佢唔順
嗰陣好多人請假唔返

班學生有冇叻咗
佢講到咁勁

都係咁累人
唔識得尊重人都算
而係教得冇乜用
啲人都唔明
咁教乜嘢
唔明又話你資質低

年年過黎開班教作文

陰功
不過佢教啲作文班有冇錢收?
定係當唔使錢宣傳自己
試過有老師請蕭源同龍小菌(?)做嘉賓
結果蕭源講到做宣傳咁
龍小菌唱歌台下一個人都唔識
聽講個老師下一年冇得再主持週會

安柱

唔知以為安柱係佢開
唔知你地覺得佢做成點
我上咗幾堂都頂佢唔順
嗰陣好多人請假唔返

班學生有冇叻咗
佢講到咁勁

都係咁累人
唔識得尊重人都算
而係教得冇乜用
啲人都唔明
咁教乜嘢
唔明又話你資質低

年年過黎開班教作文

陰功
不過佢教啲作文班有冇錢收?
定係當唔使錢宣傳自己

一定有 不過聽講佢上年出錢比安柱學生出書

唔記得咗佢喺邊間教

安柱

唔知以為安柱係佢開
唔知你地覺得佢做成點
我上咗幾堂都頂佢唔順
嗰陣好多人請假唔返

班學生有冇叻咗
佢講到咁勁

都係咁累人
唔識得尊重人都算
而係教得冇乜用
啲人都唔明
咁教乜嘢
唔明又話你資質低

條友真係好煩膠 之前試過早會分享信息講埋啲on9故仔 把聲煩撚到 同埋佢個咩文創社搞乳聞活動 係操場到有booth玩遊戲 開支咪係全校課室既喇叭都聽到佢係到練葵花寶典

我都記得 果年last year想打下波都無時間 佢仲霸撚住個操場幾日
有一次請左條粉腸講佢寫新詩既思路,我聽左5分鐘到就訓到完場
之後問親d fd都話訓哂教
後尾聽返d老師都訓撚埋

另外一次唔係好笑不過幾深刻
因為請左程翔黎講
我想知學校請啲出名補習老師例如yylam antonia winter 嘅話學生同埋老師有咩反應
老師應該好憎補習老師
會唔會有同學有補開嗰個名師之後趁個講座出去問書
請D耶撚黎講見證
話咩自殺果陣聽到耶穌把聲叫佢唔好之類
然後佢就返返入去
心諗屌你明明係思覺失調
仲有個係唱歌叫人唔好賭錢
歌詞係:
「快快戒賭,快快戒賭
馬會不要去,永利不要去」
笑到仆街

嗰時高皓正嚟學校講talk
然後信咗主之後就變到唔同哂
佢講講吓叫同學唔好婚前就同人同居
又突然問:「呢到有無人已經唔係處女?
唔係既就舉手啦!」
成個禮堂啲人都呆咗

我學校又係試過請高皓正講類似嘅talk
唔通

你仲做緊IES 喎
時間唔似
無得想認
嗰時高皓正嚟學校講talk
然後信咗主之後就變到唔同哂
佢講講吓叫同學唔好婚前就同人同居
又突然問:「呢到有無人已經唔係處女?
唔係既就舉手啦!」
成個禮堂啲人都呆咗

Lskc?

唔是
周永恆未出事之前學校請過佢黎開talk.
個陣幾正常,唱下歌分享下自己d勵志事咁.
點知宜家
係咪真係腦生癌生傻左?

我學校都係喎 仲要係耶撚講坐

屯門區 ?我果間都有 仲話自己最紅果時同周杰倫平起平坐

東華學校?

唔係

呂明才

我都係屯門區中學 咁佢黎左我地周會彈結他 大家都話咩好靚仔又好好聽呀
當年有老師識佢 好似同一間教會啦 叫左佢,佢老婆同幾個同學食飯 我啲同學仲話佢地好sweet又好親切 點知....
Btw唔係呂明才同東華 佢都去幾多學校下
之前唔知咩週會好興請啲歌星黎宣傳
試過請比比鳥 宇宙gem(個陣佢岩岩開始紅)
跟住有一年請左李克勤黎
佢一上台野都未講
我地成班就係台下大嗌"送禮!送禮!"
佢一聽到塊面已經黑到
之後連歌都無唱鳩講左幾句就走左
最撚搞笑係最尾校長送記念旗個陣
我地大叫話"唔好唔記得拎呀!"
之後佢頭也不回咁走左

同屆喎
睇吓有冇人知

1.
有次好似係試後活動
家長教師會個會長搞咗個講座講護膚
其實實際上就係自己sell自己間美容院

結果過幾日好似上埋報紙

2.
有個咩保釣人士上嚟講釣魚台
完全照稿讀,連廣東話口語都用唔到

最記得佢講過兩位「保釣烈士」
一個好似係喺大陸宣傳緊嗰陣俾車撞死
另一個好似話去釣魚台嗰陣出事死咗
我附近啲人個個忍笑忍到癡線
性教育講座
播墮胎嘅全個過程

係咪果陣有個女老師成個僵直晒暈左?
請左個耶撚分享 到最尾祈禱果陣問有冇人決志 有既請舉手 咁我坐最尾果行同個fd都淨開眼冇祈禱 我哋望住全場都冇人舉手 個耶撚冇啦啦仲話好多人舉手喎 上帝已聽到你哋既心意 請放底手我同個fd笑撚到
有個mk妹改邪歸正 ,講我地唔好行差搭錯,唔好誤入歧途個d ,佢講到自己入左好幾偉女童院,有個低form(識既,平時串嘴on9開 )一聽到佢入女童院卡一聲笑出尼 ,個講者mk妹之後聽到佢咁笑眼濕濕講:係lor,你地聽番我經歷都覺得好笑呀可

我地高form成班勁燥,勁想打9個低form
睇吓有冇人知

1.
有次好似係試後活動
家長教師會個會長搞咗個講座講護膚
其實實際上就係自己sell自己間美容院

結果過幾日好似上埋報紙

2.
有個咩保釣人士上嚟講釣魚台
完全照稿讀,連廣東話口語都用唔到

最記得佢講過兩位「保釣烈士」
一個好似係喺大陸宣傳緊嗰陣俾車撞死
另一個好似話去釣魚台嗰陣出事死咗
我附近啲人個個忍笑忍到癡線

wfn
王梓軒呀爸
主題係中國政策但係又係咁踩香港
講講下仲講到去話自己個仔從小就好鐘意音樂
大個想做歌手
佢就用自己既人脈去幫個仔
仲講話遲下出黎做野個背景唔勁就係廢
講埋哂d歪理
最後有幾位老師係內聯網出信叫學生唔好相信呢個人講既野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞