一人一次學校最痴線嘅週會講座

841 回覆
198 Like 3 Dislike
記得有一次學校請咗個彈二胡嘅人
彈下彈下佢就話如果你覺得好舒服嘅話你就瞓啦
唔使5分鐘成個禮堂瞓晒
果次係最舒服嘅周會
佢彈得算唔錯

咁好人既
有冇人睇過christmas carol

個劇團叫Onion ?

中學睇過

onion好好睇㗎喎

好睇又有氣氛
根據唔同既人物出場比唔同反應
好記得有一次坐第一排
睇睇下台上有隻假手飛左落黎打中左我塊面

嚟過我地學校
有條女黎傳道,講野一舊舊又長又沉咁
之後超時超左成40分鐘,週會係lunch前嗰堂,佢臨完仲好意思問我地係咪要放lunch
最後學校係冇補時比我地食飯
中文科搞talk 請左條友黎sale佢自己本作文天書
條友懶係搞笑 教人作標語 又話自己教出好多5** 完全9up
跟住有同學問中文老師應唔應該買佢本書
老師話知人地黎咩目的 你自己諗下
好似有幾個on9買左 笑到仆街

係咪姓黃

我學校都有
黃燕萍
學校個陣仲特登整個書展比人買呃學生錢
買夠唔知幾錢送個爛鬼筆袋 唔少傻仔買

黃燕萍
屯門中學??
有次聖誕崇拜唔知咩事請咗個廢老講色情資訊
之後講到唔知咩野攞咗個兩蚊出嚟
跟手一野車咗落台
完全唔知佢做乜春
之後幫手清場嗰陣見到佢冇執返走個兩蚊
感覺個嘉賓好唔尊重
周永恆未出事之前學校請過佢黎開talk.
個陣幾正常,唱下歌分享下自己d勵志事咁.
點知宜家
係咪真係腦生癌生傻左?

我間中學都有,好似係聖誕聯歡既禮堂集會

Lhymss?
講六四無死過人
仲走去播坦克片話架車無車死人
全校入hall喺個screen度睇升旗隊喺操場直播升旗
但係明明操場就喺正個hall隔離
個次週會只係for高form
請咗禮義廉議員講talk
大約講中共好撚包容唔同政見
好開放好民主啊
真係當人on9

TKO?
中學畫劇組做畫劇,請左個幾有名氣既人黎
因為係英中,所以個畫劇係用英文
成場都冇人聽,到最後就完果時完來有個笑位
得請返黎果條友係度笑
過左幾秒全場都笑....果個人,唔係笑套劇
試過學校請過一個斷左隻手嘅人讀勵志嘢
之後q&a section我問佢點解斷手
佢答左我之後有個老師請左我出禮堂
話我揭人傷疤,扣左5分操行
屌妳老母,q&a唔係問關於講師嘅唔通問佢食左飯未?

畢業後發現原來q&a section係有老師俾啲on9問題叫學生問,
諗住型造到學生好留心聽嘅感覺,
所以先次次周會都有人舉手問嘢

口德分實體化

屌我都上過依個人嘅講座,佢一上嚟就問啲同學覺得佢有咩係做唔到,
有個同學問佢你點玩十五二十
之後完左講座就俾老師話嗰個同學唔識尊重人,問埋曬啲無聊問題

好仆街
有人唱粵曲
然後有位同學每隔5秒就會大叫"好!" 然後拍2下手掌
請左陳雲國師黎講中文講座(關於文法之類)
佢講到高潮咁
應該未食藥
有中文老師叫我隔離個同學影陳雲講野既英明神武樣
但係就影哂d痴線樣
之後我同個同學一齊欣賞d相
笑到肚痛

屌😂同校

元朗

元朗

SKH?
聽人講之前周勤才去港島民生講talk
佢教人地speaking既技巧
就係叫人地講野大聲啲
跟住佢叫其中一個area既學生叫"救命"練大聲
之後就搞到成個禮堂啲人喺度叫"救命"

見到有人話影廁板有屎有血
我中學係影左垃圾桶有屎

女校??

後山"地區名校"

嗰時f1 笑撚到收唔到聲 依家先諗點解會請啲咁嘅19老師

我都唔記得我嗰陣form幾
當時真係心諗乜尻野講還講唔好出圖呀
依家諗返覺得當時冇人嘔都幾神奇
有一次有同學係台上面表演雜技
我個班一見到表演者失誤就起勢拍手掌同歡呼
班主任都控制唔到我地
淨係記得最深刻

1. 請左人妻kay上黎唱歌 好靚女
果陣佢未出名
仲有應昌祐 張繼聰 我覺得係佢地果陣開始識

2. 有個無左一隻手既男人講自己經歷
之後表演單手開一枝新既汽水
我好似到而家都唔得
我淨係記得好悶,悶到連校長都瞓著覺,瞓到唔記得走
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞