一人一次學校最痴線嘅週會講座

841 回覆
198 Like 3 Dislike
聽人講之前周勤才去港島民生講talk
佢教人地speaking既技巧
就係叫人地講野大聲啲
跟住佢叫其中一個area既學生叫"救命"練大聲
之後就搞到成個禮堂啲人喺度叫"救命"

好耐無聽過呢個名 個阿伯退休未

退咗兩年都有啦
好似15年已經冇教
周永恆未出事之前學校請過佢黎開talk.
個陣幾正常,唱下歌分享下自己d勵志事咁.
點知宜家
係咪真係腦生癌生傻左?
點知宜家
係咪真係腦生癌生傻左?

我間中學都有,好似係聖誕聯歡既禮堂集會
點知宜家
係咪真係腦生癌生傻左?

我學校都係喎 仲要係耶撚講坐
點知宜家
係咪真係腦生癌生傻左?

我唔係,普通週會講座黎
點知宜家
係咪真係腦生癌生傻左?

我學校都係喎 仲要係耶撚講坐

exact7ly
聖誕祟拜搵左一位學校直屬教會既基督徒分享
講佢有一年因為車禍影響到日後日常生活
其中佢show左幾張入廠時影既相
見到成面血 走哂樣咁
唔記得左佢點解當時show呢啲相
但見到有人睇完 嘔既有 暈既又有 總共有最少五人比啲老師拖出個hall
嗰時高皓正嚟學校講talk
然後信咗主之後就變到唔同哂
佢講講吓叫同學唔好婚前就同人同居
又突然問:「呢到有無人已經唔係處女?
唔係既就舉手啦!」
成個禮堂啲人都呆咗
唔係既就舉手啦!」
成個禮堂啲人都呆咗

痴撚線啊?
無啦啦叫晒全校女同學去禮堂聽點樣防性騷擾,但個talk係老師自己講,乜ppt乜道具都冇,教啲女仔如果有人進入自己一隻手臂距離就要同對方講話你進入咗自己個personal zone,跟住行開

另外都試過叫jacqueline本人上嚟講防暗瘡talk

我都有聽過jacqueline個講座
週會講座變禮堂disco
年年都有警察嚟學校講下talk
嗰年主題係防範性侵犯
但條友唔知係緊張定咩啦
講講下 突然話
「跟住落嚟...我要...同大家講...如...如何...被性侵犯」
台下嘅我地笑到PK
請左個暴發自戀有錢佬黎講成功之路 成日笑人冇錢 講野又粗鄙 全場呆撚晒 仲好意思派啲自傳小冊子俾我地 印晒佢個樣
不過都多謝佢,之後嗰年我地多左啲紙黎做功課同攝枱腳
唔係既就舉手啦!」
成個禮堂啲人都呆咗

唔係既就舉手啦!」
成個禮堂啲人都呆咗

我學校又係試過請高皓正講類似嘅talk
唔通
點知宜家
係咪真係腦生癌生傻左?

屌有機會同校 好似係聖誕搵佢黎表演啊 仲有個做左好多年新人既女人
唔係既就舉手啦!」
成個禮堂啲人都呆咗

Lskc?
中國文化周請咗個少林師傅嚟耍功夫
無啦啦抽form抽學號叫人上台一齊耍
成班人未訓醒畀人扯上去唔知做乜鳩
台下面笑到放lunch
之前學校請左張潤衡黎週會演講,本身以為佢會講大火之後點樣勵志又唔放棄啦 仆佢個街九唔搭八,講埋啲咩細個同學會問佢點樣溝女
請咗教主翻嚟講辛亥革命
Q&A 變晒做政治問題
無啦啦叫晒全校女同學去禮堂聽點樣防性騷擾,但個talk係老師自己講,乜ppt乜道具都冇,教啲女仔如果有人進入自己一隻手臂距離就要同對方講話你進入咗自己個personal zone,跟住行開

另外都試過叫jacqueline本人上嚟講防暗瘡talk

聖公會中學?
張x恆黎學校消費
中文科搞talk 請左條友黎sale佢自己本作文天書
條友懶係搞笑 教人作標語 又話自己教出好多5** 完全9up
跟住有同學問中文老師應唔應該買佢本書
老師話知人地黎咩目的 你自己諗下
好似有幾個on9買左 笑到仆街
TSA講座算唔算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞